Airbus A340-300 fra Lufthansa. (Foto: Udo Kroener | Lufthansa | PR)

Lufthansa flyver igen til Iran efter tragisk ulykke

Efter der blev fundet en afdød person i hjulbrønden på et Lufthansa-fly, blev trafikken mellem Frankfurt og Teheran indstillet. Sidenhen er den dog blevet genoptaget.

Det er ikke et ukendt fænomen, at blinde passagerer sniger sig ombord på et fly og gemmer sig i håb om at komme ubemærket fra en destination til en anden. Det ender dog ikke altid lykkeligt.

Det var desværre også tilfældet torsdag i sidste uge. Efter at have arbejdet i henved fire timer med at lave vedligehold på et Airbus A340-300-fly fra Lufthansa, der var landet efter en flyvning til Iran, opdagede et hold af teknikere nemlig, at der lå en død person i hjulbrønden.

De ansatte fandt desuden en iltmaske og en tank, som personen havde medbragt på flyvningen, men hvorvidt dødsårsagen var mangel på ilt, de meget lave temperaturer i luften eller en ulykke forårsaget af noget mekanisk undervejs, vides endnu ikke.

Fløj atter søndag
Det pågældende fly er udstyret med registreringsnummeret D-AIGW, og det var landet i den tyske storlufthavn efter en flyvning fra Irans hovedstad Teheran på flight LH601, som er en rute, der betjenes dagligt af Lufthansa.

Det er sædvanligvis en meget benyttet rute, da der er mange indbyggere i Tyskland, som enten selv stammer fra eller har familie i Iran, men på baggrund af dødsfaldet valgte såvel Lufthansa som datterselskabet Austrian Airlines at aflyse flyvninger til landet, og det betød, at flyvningerne midlertidigt blev suspenderet.

Efter to dage uden flyvninger på ruten, genoptog Lufthansa dog driften søndag. 

Protesterer mod styret i landet
Der spekuleres i, at den blinde passager kan have valgt at flygte fra Iran på denne måde grundet de spændinger, som der i øjeblikket er i landet. Den seneste tid har iranske borgere gået på gaden og protesteret for kvinders rettigheder og mod styret i det konservative land.

Konflikten blev antændt, da den 22-årige kurdiske kvinde Jina Mahsa Amini døde, mens hun var i det iranske moralpolitis varetægt. Moralpolitiet har til opgave at patruljere i landets byer og tage fat i eksempelvis de borgere, hvis påklædning ikke lever op til de islamiske normer.

De iranske protester er løbende vokset, men de har også ført til yderligere dødsfald og uroligheder, og det kan være en del af bevæggrunden til, at personen ønskede at forlade landet.

 

Relaterede artikler:

Overlevede 16 timer i næsehjulsbrønd på Boeing 747

Overlever to timer i hjulbrønd i 10 kilometers højde

16-årig dreng overlever flyvning gemt i hjulbrønd