Gemt i næsehjulsbrønden på denne Boeing 747-400F fra Cargolux Italia, overlevede en mand en flyvning fra Afrika til Amsterdam. (Arkivfoto: Anna Zvereva | CC 2.0)

Overlevede 16 timer i næsehjulsbrønd på Boeing 747

Et fragtfly fra Cargolux Italia landede søndag i Amsterdam Schiphol Airport, hvor det viste sig, at en blind passagerer havde gemt sig i en hjulbrønd undervejs fra Johannesburg via Nairobi.

En flyvetur på samlet 16 timer, hvoraf hovedparten foregik i 34.000 fods højde (10.365 meter), er hvad en blind passager i weekenden har overlevet.

Flyvningen foregik dog ikke i et mageligt flysæde i en opvarmet kabine med god servering undervejs. Den blinde passagerer havde gemt sig i næsehjulbrønden på et fragtfly af typen Boeing 747-400F fra Cargolux Italia.

Flyet havde været undervejs fra Johannesburg via Nairobi til Amsterdam, da lufthavnspersonalet efter ankomsten i Schiphol Airport søndag formiddag blev opmærksom på, at der tilsyneladende lå en menneskekrop gemt i hjulbrønden på flyets næsehjul. Det skriver det hollandske medie, dw.com.

“Det er virkelig meget usædvanligt, at nogen er i stand til at overleve kulden i sådan en højde – meget, meget udsædvanligt,” lyder det fra en repræsentant fra politienheden Royal Netherlands Marechaussee, der blandt andet tager sig af sikkerheden i de hollandske lufthavne.

I luften i 12 ud af 16 timer
Den store jumbojet forlod O.R. Tambo International Airport i Johannesburg lørdag aften kl. 19.30 lokal tid, og efter tre timer og 45 minutters flyvning som rutenummer CV7156 landede flyet i Jomo Kenyatta International Airport i Kenyas hovedstad Nairobi for at få mere gods ombord. Det viser data fra Flightradar24.

Efter næsten fire timers ophold i den kenyanske lufthavn, blev kursen sat mod Amsterdam, hvor flyet landede søndag morgen kl. 10.22 lokal tid efter otte timer i luften. Flyet havde da været omkring 16 timer undervejs siden afgangen fra Johannesburg. Samlet var flyveturen på 9.580 kilometer.

Royal Netherlands Marechaussee har ikke kunnet oplyse noget om identiteten på den stærkt afkræftede person, der straks blev bragt videre til hospitalet. Myndighederne mener dog, at den pågældende har været med på hele turen fra Johannesburg, hvorfor opholdet i hjulbrønden har varet mindst 16 timer.

Det sker med jævne mellemrum, at desperate personer forsøger at flygte til en ny fremtid i et andet land ved at gemme sig i hjulbrøndene på flyene. Langt de fleste omkommer som følge af iltmangel eller forfrysninger, da temperaturen i flyenes marchhøjde ligger på den forkerte side af -50°C, og der ikke er iltmætning nok i den højde til, at man i princippet kan overleve. 

 

Relaterede artikler:

Overlever to timer i hjulbrønd i 10 kilometers højde

16-årig dreng overlever flyvning gemt i hjulbrønd

17-årig norsk dreng omkom i hjulbrønd