Addis Ababa i Etiopien (Foto: Lufthansa)

Lufthansa går fra én onestop til to nonstop

Hidtil har Lufthansa fløjet til Addis Ababa i Etiopien med teknisk mellemlanding i en by i Mellemøsten. Nu får begge destinationer sin egen rute.

Det er tilsyneladende stigende efterspørgsel efter mere kapacitet på Lufthansa-ruten til Addis Ababa i Etiopien, der i dag flyves seks gange om ugen med Airbus A330-300 og teknisk mellemlanding i King Abdul Aziz International Airport i Jeddah i Saudi Arabien.

Dermed betjener ét fly i dag to destinationer på såkaldt onestop-basis, og det er nødvendigvis ikke, hvad passagererne foretrækker. På den baggrund vil Lufthansa fra starten på vintertrafikprogrammet 2018/19 dele ruten op med separate flyvninger til de to destinationer.

Den nye nonstop-rute til Addis Ababa vil blive opereret fem gange ugentligt en Airbus A340-300, der har plads til 279 passagerer i en treklasses konfiguration med 30 i Business Class, 28 i Premium Economy, mens Economy Class er indrettet med 221 sæder.

“Indtil nu har den eneste flyforbindelse fra Frankfurt til Addis Ababa involveret et tidskrævende stop i Jeddah. Langdistancefly og forbedrede afgangstider gør den nye forbindelse endnu mere attraktiv for de rejsende samtidig med, at den tidlige morgenankomst i Frankfurt giver passagererne mulighed for at komme videre i rutenetværket,” skriver Lufthansa i en pressemeddelelse.

Salget er åbnet
Jeddah-ruten vil blive betjent seks gange om ugen med Airbus A330-300 fra Frankfurt. Dette fly er indrettet med 236 sæder fordelt i fire serviceklasser. Der er otte sæder på First Class, 30 på Business Class, mens der er plads til henholdsvis 21 og 177 passagerer i Premium Economy og Economy Class.

Denne afgang som rutenummer LH652 forlader Frankfurt Airport kl. 14.10 og ankommer kl. 21.40 lokal tid i Jeddah. Returflyvningen finder sted kl. 01.50 den følgende dag med ankomst i den tyske storlufthavn kl. 05.45 samme morgen. Lufthansa oplyser, at tiderne allerede er opdaterede i reservationssystemerne, og at salget er åbnet.

Lufthansa står iøvrigt foran åbningen af to nye langdistanceruter i det sommertrafikprogram, der træder i kraft søndag den 25. marts. Det tyske Star Alliance-selskab vil flyve fem gange om ugen med A340 fra Frankfurt til San Diego i Californien, og fra München åbner Lufthansa med A350-fly en ny rute til Singapore.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner to nye langdistanceruter

Lufthansa må sætte langdistancefly på jorden

Lufthansa genåbner Afrika-rute