(Foto: Morten Lund Madsen)

Lufthansa: Godt British Airways først kommer nu

British Airways’ entré i Billund Lufthavn var forventet, lyder det fra Lufthansa, der glæder sig over at have et forspring, flere frekvenser og fly, der overnatter.

Det kom ikke som den store overraskelse for de fleste med bare en anelse kendskab til Billund Lufthavn, at det var en rute til London Heathrow med British Airways, som Billund Lufthavn onsdag kunne præsentere. Heller ikke for Lufthansa, der flyver fra Billund til Frankfurt.

”Det var ventet at British Airways ville komme på et tidspunkt. Jeg er glad for at de først kommer nu,” siger Lufthansas danske landechef, Morten Balk, til CHECK-IN.dk.

Han peger på, at Lufthansa selv har fløjet til Billund i de sidste knap 10 år.

”Det betyder, at vi har et godt forspring. Desuden har vi flere daglige frekvenser og rammer dermed ”bølgerne” af flyvninger ud af Frankfurt godt,” understreger Morten Balk.

Lufthansa flyver fire gange dagligt til Frankfurt, mens British Airways fra 3. maj lægger ud med at flyve 11 gange ugentligt. To gange dagligt fire dage om ugen og en gang dagligt tre dage om ugen.

British Airways-maskinen starter sin dag i London Heathrow, så første flyvning ud af Billund Lufthavn bliver kl. 12.00. Hos Lufthansa overnatter en maskine derimod i Billund. Det betyder, at selskabet kan tilbyde de morgenafgange, som passer mange forretningsfolk godt, pointerer Morten Balk.

Markedet vil udvide sig
Han vurderer, at der dog sagtens vil være plads til både Lufthansa, British Airways, KLM og Air France fra Billund til de store europæiske knudepunktslufthavne.

”Jeg håber, at markedet vil udvide sig, så flere rejser direkte ud i verden i stedet for over København,” siger Morten Balk og peger på erfaringerne fra Aalborg Lufthavn.

Her åbnede Lufthansa i marts en rute til Frankfurt. Det er dog ikke gået udover KLM og deres Amsterdam-rute. I stedet har det formentlig ført til, at færre rejser via København til Frankfurt.

Et Boeing 737-500 fly fra Lufthansa i Billund Lufthavn. Foto: Morten Lund Madsen