Lufthansa-gruppen lancerer nyt priskoncept

Lufthansa har netop lanceret et nyt priskoncept på flyvninger indenfor Europa. Alle flybilletter med afrejse efter 1. oktober skal prissættes efter de nye regler.

Lufthansa-gruppen følger nu i fodsporene på andre flyselskaber, der har valgt at differentiere serviceniveauet for rejsende på Economy Class.

Lufthansa og Austrian har netop præsenteret det nye priskoncept, der vil være gældende for rejser indenfor Europa og på tyske og østrigske indenrigsruter fra den 1. oktober.

Konceptet går i sin enkelhed ud på, at rejsende på Economy Class kan vælge mellem tre pristyper, enten “Light“, “Classic“ eller “Flex“.

På samtlige tre pristyper er det tilladt at medbringe et stykke håndbagage i kabinen, der bliver serveret snaks og drikkevarer om bord, ligesom at man får adgang til at reservere ved online check-in senest 23 timer før afrejse. Herudover optjener man Award, Status og Select Miles i loyalitetsprogrammet Miles & More.

Herefter bliver service og billetfleksibilitet gradueret på de tre pristyper i forhold til, hvad passageren har behov for på den aktuelle rejse. Dermed har Lufthansa lånt lidt inspiration fra lavprisflyselskaberne, der netop har barberet ydelserne på de laveste billetpriser til et minimum, hvorefter man skal tilkøb ekstra ydelser via gebyrer. Hos Lufthansa bliver der blot tale om tilkøb via tre prisklasser i stedet for individuelle gebyrer.

“Det er ønsket hos mange kunder kun at betale for de services, som de aktuelt har brug fro. Med dette nye priskoncept, imødekommer vi dette behov. Ved at tilbyde denne fleksibilitet vil hver passager være i stand til individuelt at skræddersy hver flyvning ved hjælp af de service-komponenter, som vi tilbyder. Pristyperne Light, Classic og Flex er mere transparente og giver kunderne på Economy Class en række valgmuligheder indenfor Europa,“ siger Jens Bischof, der er koncerndriftsdirektør hos Lufthansa.

Tre pristyper
Med et tilbud om Business Class samt tre forskellige pristyper på Economy Class kan de rejsende selv tage stilling til, hvor meget bagage, der ønskes medbragt, om der skal reserveres et favoritsæde på forhånd samt hvilke betingelser, der skal knyttes til billetten i forhold til ombooking eller annullering.

En tredjedel af alle Economy Class-passagerer rejser uden bagage, hvorfor Light-prisen er baseret på en flybillet, hvor det kun er tilladt at rejse med håndbagage. Samtidig er der ikke mulighed for at foretage ændringer eller få billetten refunderet.

På mellemniveauet finder man Classic, der giver mulighed for at indchecke op til 23 kg bagage samt at bestille sit favoritsæde på forhånd uden at skulle betale ekstra for det. Endelig kan billetten ændres mod et gebyr, hvis det måtte blive nødvendigt.

Den højeste billetpris i Economy er den såkaldte Flex-pristype. Her kan man frit ændre reservation og rute, ligesom 23 kg bagage og fri sædebooking er inkluderet. Flex-rejsende får også ekstra 50 procent Premium Miles godskrevet på Miles & More kontoen.

Sværger man i stedet til Business Class er denne uforandret. Her er der stadig lounge-adgang, mulighed for at indchecke to stykker bagage med en vægt på 32 kg, prioriteret boarding samt et frit midtersæde ved siden af. Billetter til Business Class har fuld fleksibilitet og kan ændres uden gebyr samt refunderes fuldt ud.

Lufthansa oplyser, at SWISS allerede i slutningen af juni har indført det nye priskoncept, hvorfor Lufthansa og Austrian blot følger i fodsporet. Brussels Airlines introducerede i 2014 et priskoncept med særlige valgmuligheder, og det fortsætter indtil videre uforandret.