Lufthansa-gruppen vil ansætte 4.000 i 2016

Selskaberne i Lufthansa-gruppen forventer i løbet af 2016 at ansætte 4.000 nye medarbejdere. Der forventes ansat 2.800 kabinemedarbejdere samt 240 nye piloter.

Hvis man går med en lille stewardesse eller steward i maven eller arbejder man allerede i dag i kabinen, men har lyst til at flyve på de lange ruter, så kan det være en god idé at få ens tyskkundskaber støvet af. Lufthansa-koncernen planlægger nemlig at ansætte op mod 2.800 stewardesser og stewarder i 2016.

Halvdelen skal flyselskabet Lufthansa bruge på sine to baser i Frankfurt og München. Swiss får brug for 800 på sin base i Zürich, mens Austrian skal bruge 200 i Wien.

LavprisdatterselskabetEurowings vokser gevaldigt og overtager stadig mere af Lufthansas produktion med Airbus A320-fly. Derfor forudser Lufthansa-koncernen, at Eurowings får brug for 360 nye kabineansatte, der skal arbejde ud af Wien, Düsseldorf og Hamborg. Og endelig så forventer man, at Lufthansa Cityline i München får brug for 30 stewardesser og stewarder til sine regionale jetfly.

Også længere fremme i flyene forventer Lufthansa at ansætte nye medarbejdere. Således har man planer om at ansætte 240 piloter, der alle får base i Wien. 140 skal arbejde for Eurowings, mens 100 skal ansættes hos Austrian.

Langdistance til lavpris
Derudover er det værd at holde øje med jobopslag fra SunExpress, som Lufthansa ejer sammen med Turkish Airlines. Det er nemlig SunExpress, der skal stå for at beflyve de langdistanceruter til lavpris, som Eurowings forventer at have premiere på i år. Til det skal SunExpress bruge et antal nye piloter til at flyve Airbus A330-fly.

Ved siden af flyvende personale, så forventer Lufthansa også at få brug for handlingpersonale i især München-lufthavnen, ligesom man fortsat vil tage elever i lære overalt i den store europæiske flykoncern.