Michael Kerkloh (t.v.) bestyrelsesformand München Lufthavn og Wilken Bormann, direktør for Lufthansa Hub München underskriver intentionsaftalen. (Foto: Stephan Goerlich / FMG)

München Lufthavn skal udbygges

Lufthansa og München Lufthavn forstærker deres samarbejde med en fælles udvidelse af Terminal 2 i den tyske lufthavn.

Tysklands næststørste lufthavn, München Lufthavn, og det nationale flyselskab Lufthansa udvider deres strategiske samarbejde om en bæredygtig udvikling af lufthavnen.

De to parter, der har været i partnerskab siden 1990’erne, skrev mandag under på en intentionsaftale om at udbygge Terminal 2 i München Lufthavn. Udvidelsen vil ske med en ny finger i den østlige ende af terminalen.

Passagerkapaciteten i satellitterminalen i Terminal 2 har i dag næsten nået sit maksimum med op til 10 millioner rejsende om året, efter indvielsen i april 2016, der sikrede en øgning i kapaciteten med 11 millioner til i alt 36 millioner årlige passagerer. Investeringen i en udvidelse af terminalen vil sikre fremtidens behov for plads til flere passagerer.

Den samlede Terminal 2 – og resten af München Lufthavn – sigter mod at blive CO2-neutrale i 2030. Lufthansa vil bidrage med den bæredygtige udvikling ved også at fortsætte med at bruge nye og brændstofeffektive fly i lufthavnen. Flyselskabet har allerede taget 15 nye Airbus A350-langdistancefly i brug på basen i München.

Lufthansa og München Lufthavn skal samarbejde om udvidelsen af Terminal 2. Foto: München Lufthavn

Klimavenlig fremtid i München-lufthavn
I løbet af den indledende fase i udviklingsprojektet af Terminal 2 vil München Lufthavn og Lufthansa specificere deres krav til den nye udvidelse.

”Vi lægger således et stærkt fundament for den succesrige fortsættelse og udvidelse af vores samarbejde, hvilket ikke kun vil komme virksomheder, men også Bayern som forretningssted til stor fordel. Sammen står lufthavnen og flyselskabet for en bæredygtig og klimavenlig fremtid i München-knudepunktet,” siger Michael Kerkloh, administrerende direktør i München Lufthavn.

Lufthansas chef i München Lufthavn er glad for fortsat at kunne være en del af udviklingen af den tyske storlufthavn.

”Flyvning er en central del af vores moderne verden. Dette gør det vigtigt at udvikle flytrafikken endnu mere bæredygtigt i fremtiden. Endnu en gang viser vi i München som en førsteklasses-placering, hvordan vi kan forme fremtiden på en ansvarlig måde,” siger Wilken Bormann, der er Lufthansas direktør i München.

Han fortæller desuden, at en langdistance-jernbane til München Lufthavn er nødvendig for at gøre det muligt for de forskellige transportformer at interagere effektivt i fremtiden. Hvilket vil gøre det muligt for Lufthansa at reducere sine kortdistanceflyvninger.

 

Relaterede artikler:

München Lufthavn skal drive ny Newark-terminal

Lufthansa øger sin Asien-trafik fra München

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling