Selskaberne i Lufthansa-koncernen. (Foto: Lufthansa Group | PR)

Lufthansa lander beskedent plus i tredje kvartal 

Lufthansa Group har offentliggjort sit regnskab for årets tredje kvartal. Det blev til et beskedent plus. Koncernen forventer dog fortsat at komme ud af året med et underskud. 

Onsdag præsenterede Lufthansa sit regnskab for årets tredje kvartal med et beskedent overskud på driften. Før renter og skat lander den tyske luftfartskoncern et driftsoverskud på 17 millioner euro, hvilket cirka svarer til 126 millioner kroner. Hele året forventes dog at gå i rødt. 

Det er Lufthansas første overskud, siden coronapandemien gik i gang. Ifølge Bloomberg News havde analytikere forventet, at koncernen ville lande et underskud på 169 millioner euro. Altså 1,2 milliarder kroner. 

Lufthansa peger på flere faktorer, der har ført til, at de undgik underskuddet. Koncernen har haft nogle fuldfede feriemåneder, hvor de rejsende for alvor fik udlængsel igen. Derudover noterer Lufthansa også, at de forretningsrejsende for alvor vendte tilbage i årets tredje kvartal.  

Passagererne fik rejselysten igen
Da restriktionerne forsvandt og landene åbnede deres grænser igen, vendte passagererne tilbage. I juli, august og september transporterede Lufthansa-koncernens flyselskaber samlet set 19,6 millioner passagerer. Det svarer til 46 procent af niveauet før krisen målt på tredje kvartal i 2019. 

Lufthansa fortæller, at de fortsat forventer et samlet underskud for året, men at de positive takter kan hjælpe med at afbøde faldet og mindske underskuddet. Resultatet glæder koncernchef og bestyrelsesformand Carsten Spohr. 

“Med stigende efterspørgsel efter forretningsrejser og et rekordresultat hos Lufthansa Cargo har vi rundet endnu en milepæl på vores vej ud af krisen: Vi er tilbage i sort. Vi fastholder vores førerposition blandt verdens største flyselskaber,” lyder det fra koncernchef Carsten Spohr.

Stor efterspørgsel på fragt
Netop Lufthansa Cargo har trukket en del af læsset. Behovet for at få fragtet varer har været så stort i de forgangne måneder, at koncernens fragt-arm har leveret et rekordresultat med et EBIT-overskud på 301 millioner euro. Det svarer til 2,2 milliarder kroner.  

Ifølge Lufthansa er det blandt andet flaskehalse i den internationale skibsfragt og generelle forstyrrelser af de globale forsyningskæder, der ligger til grund for det gode resultat. Sidste år var EBIT-overskuddet i Lufthansa Cargo 169 millioner euro. Svarende til 1,2 milliarder kroner.  

I sidste uge præsenterede Air France-KLM ligeledes et driftsoverskud i tredje kvartal. Her fik fragtforretningen også en del af æren for, at det endte sådan. Ryanair gik ligeledes i plus i tredje kvartal. Det har altså været tre gode måneder for selskaberne.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa halverer underskud trods omsætningstab

Air France-KLM leverer positivt driftsresultat

Første kvartalsoverskud hos Ryanair siden 2019