Airbus A220-300 fra airBaltic. (Foto: airBaltic)

Lufthansa og airBaltic i codeshare-samarbejde

AirBaltic indgår codeshare-samarbejde med Lufthansa om ruter til det tyske selskabs hub i München. Det lettiske selskab opretholder i øjeblikket et begrænset rutenetværk.

Det lettiske flyselskab airBaltic indleder et codeshare-samarbejde med Lufthansa på to ruter. Fra den 28. marts kommer der Lufthansa-koder på airBaltics ruter fra Riga til München og fra Vilnius i Litauen til München.

AirBaltics kunder får dermed fordele af nem adgang til Lufthansas verdensomspændende netværk fra München-hubbet, mens Lufthansa-passagerer får flere muligheder for at rejse fra München til de baltiske lande.

”Vi er glade for at styrke vores partnerskab og flyforbindelserne mellem Baltikum, Tyskland og andre lande. Tyskland er et af airBaltics nøglemarkeder, og vi ser frem til partnerskabet og til gennem det at tilbyde bedre rejsemuligheder til passagerer rundt om i verden,” siger airBaltics koncernchef Martin Gauss.

Mens Lufthansa er en del af Star Alliance-samarbejdet, er airBaltic ikke medlem af nogen af de tre globale luftfartsalliancer.

Begrænset rutenetværk
AirBaltic flyver normalt til over 70 destinationer i Europa, Mellemøsten og SNG-landene, der omfatter de lande, som tidligere var en del af Sovjetunionen.

Som følge af coronakrisen opretholder det lettiske flyselskab i øjeblikket dog kun 14 ruter fra hubbet i Riga. Det er ruterne til København, Amsterdam, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Milano, München, Oslo, Palanga, Paris, Stockholm, Tallinn, Vilnius og Zürich.

Herudover opretholder airBaltic også enkelte ruter fra Vilnius – blandt andet til Amsterdam og Paris, og fra Tallinn til blandt andet Oslo og Amsterdam.

”For mange mennesker, der har brug for at rejse af væsentlige grunde, er luftfart den sikreste transportform. Vores engagement i de baltiske markeder betyder, at vi stadig udfører sikre flyvninger på de mest betydningsfulde ruter, mens den samlede efterspørgsel fra passagererne er lav,” siger Martin Gauss.

En lang række codeshare-aftaler
Foruden Lufthansa har airBaltic også codeshare-samarbejder med følgende flyselskaber:

Aegean Airlines, Aeroflot, Air France, Air Serbia, Alitalia, Austrian Airlines, Air Malta, Azerbaijan Airlines, Belavia, British Airways, Brussels Airlines, Czech Airlines, Etihad Airways, Georgian Airways, Iberia, Icelandair, KLM Royal Dutch Airlines, LOT Polish Airlines, SAS, TAP Portugal, Tarom, Ukraine International Airlines og Uzbekistan Airways.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic tættere på mellem- og langdistanceruter

AirBaltic og Icelandair i codeshare-samarbejde

AirBaltic fortsætter imponerende vækstrejse