AirBaltic og Icelandair i codeshare-samarbejde

Icelandair og airBaltic indgår et nyt codeshare-samarbejde, som åbner nye markeder for de to selskaber. AirBaltic har rute fra Riga til Island, mens Icelandair ikke flyver til de baltiske lande.

Icelandair og airBaltic har underskrevet en codeshare-aftale, der åbner nye markeder for de to flyselskaber ved at give dem mulighed for at sælge og udstede flybilletter sammen i hele deres netværk.

AirBaltic har ikke selv ruter til USA eller Canada, og med det nye codeshare-samarbejde får det lettiske flyselskabs kunder nem adgang til Icelandairs store rutenetværk fra Keflavik-lufthavnen til Nordamerika. På samme tid kan Icelandairs passagerer drage fordel af airBaltics netværk af ruter til Baltikum, Østeuropa, Kaukasus og Mellemøsten.

”Vi er glade for at tilføje Icelandair som endnu en stærk partner til vores eksisterende netværk af codeshare-flyselskaber. Vores stærke netværk af partnere gør det muligt for os at forbedre de baltiske staters forbindelser yderligere,” siger Martin Gauss, airBaltics koncernchef, i en pressemeddelelse om det nye samarbejde.

Tre ugentlige forbindelser til Keflavik
AirBaltic flyver tre gange om ugen mellem Letlands hovedstad Riga og Keflavik med Airbus A220-300. Icelandair har ikke direkte forbindelser til de baltiske lande, men flyver fra Keflavik til Helsinki, Stockholm, Oslo og København, hvorfra passagererne nu kan flyve videre med airBaltic til Riga på samme billet via codeshare-samarbejdet.

”Ved at forbinde vores netværk vil vi tilbyde vores passagerer flere muligheder for at rejse til Baltikum og Østeuropa og på den anden side give airBaltic-kunder værdifulde forbindelser til Island og forskellige destinationer i Nordamerika,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair Group.

To stop for nordamerikanske kunder
Samarbejdet giver blandt andet Icelandairs nordamerikanske kunder muligheder for at rejse på én billet til en række destinationer i Østeuropa, Rusland og Kaukasus. Det vil dog kræve, at passagererne transfererer to gange undervejs – i Keflavik-lufthavnen og i Riga Lufthavn.

AirBaltic har i forvejen codeshare-samarbejder med 22 andre selskaber – heriblandt Aeroflot, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Czech Airlines, Etihad Airways, KLM, LOT Polish Airlines, SAS og TAP Portugal.

Icelandair har codeshare-samarbejder med blandt andre Aeroflot, Alaska Airlines, Finnair, JetBlue og SAS.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic fortsætter imponerende vækstrejse

AirBaltic øger til 16 ruter i Norden

Icelandair vil fokusere på lokaltrafik i 2020