Lufthansa-piloter forlænger strejken

De tyske Lufthansa-piloters fagforening Vereinigung Cockpit har besluttet at forlænge strejken til også at vare hele torsdagen.

Torsdag må mange europæiske flypassagerer også belave sig på aflysninger, hvis man har valgt Lufthansa som flyselskab. Piloternes fagforening har besluttet at forlænge den strejke, der blev påbegyndt ved midnat natten til onsdag, og strejken slutter dermed først ved midnatstid natten til fredag.

Pilotfagforeningen har tilsyneladende fået ekstra blod på tanden på baggrund af, at arbejdsretten i Frankfurt og forbundsarbejdsretten i delstaten Hessen i går kunne kende strejken som lovlig. Aktuelt handler det om en uoverensstemmelse om størrelsen af lønreguleringen for en kommende femårig periode.

100.000 passagerer rammes per dag
I dag ventes strejken at ramme 873 flyvninger, hvoraf 51 er langdistanceflyvninger. Samlet set vil over 100.000 passagerer i løbet af onsdagen blive berørt at strejken, og det forventes at torsdagens strejke vil have mindst ligeså stort omfang.

Lufthansa arbejder i øjeblikket på at etablere et nødtrafikprogram for torsdagen, og det vil blive offentliggjort senere i dag.

Lufthansas ledelse skriver i en pressemeddelelse, at selskabet er komplet uforstående over for, at Vereinigung Cockpit endnu før strejken begyndte ved midnatstid havde taget beslutning om at udvide den til torsdag.

“Dermed bliver selskabet og dets kunder endnu engang påført store skader af Vereinigung Cockpit”.

I dag er samtlige fem flyvninger mellem Frankfurt og København blevet aflyst, mens der gennemføres to flyvninger fra München til København. Samtlige fire flyvninger mellem Frankurt og Billund vil blive gennemført som normalt.

Lufthansa understreger, at flyvninger med datterselskaberne Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines som udgangspunkt ikke vil være omfattet af strejken.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-piloter i 24-timers strejke

Lufthansa-piloter varsler strejker