Lufthansa-piloter varsler strejker

Lufthansas piloter agter at nedlægge arbejdet i de kommende dage og uger. Passagererne får besked et døgn i forvejen.

Lufthansa kan meget vel blive ramt af pilotstrejker i de kommende dage og uger. Det er meldingen fra fagforeningen Vereinigung Cockpit mandag efter mislykkede forhandlinger med Lufthansa-ledelsen om en ny lønaftale.

Præcis hvor, hvornår og hvor længe piloterne agter at strejke, vil de fortælle 24 timer i forvejen.

Det er langt fra første gang de senere år, at Lufthansas piloter strejker. De seneste mere end to år er det blevet til mellem 10 og 15 pilotstrejker af typisk 12-48 timers længde. Piloterne har dog ikke strejket de sidste godt seks måneder, men det kan meget vel være slut nu.

Bidrager til Lufthansas succes
Piloterne er utilfredse med, at deres løn ikke er blevet justeret de seneste fem år, mens Lufthansa i samme periode har haft et samlet overskud på mere end fem milliarder euro – svarende til 37,5 mia. danske kroner. Derudover har inflationen resulteret i et betydeligt tab af købekraft, mener piloterne.

“Det er ikke acceptabelt med reallønnedgang i perioder, hvor en virksomhed genererer overskud,” siger Ilja Schulz, formand for Vereinigung Cockpit.

“Med vores professionalisme garanterer vi sikker flyvning og bidrager dermed ganske betydeligt til Lufthansas succes,” pointerer Ilja Schulz.

Vereinigung Cockpit forlanger en lønforhøjelse med tilbagevirkende kraft på 3,66 procent, mens Lufthansa kun vil give 2,5 procent.

Ifølge Vereinigung Cockpit kan det ikke en gang kompensere for tabet af købekraft.

Hos Lufthansa mener man ikke strejketruslen overhovedet giver mening. Flyselskabet ser hellere at parterne sætter sig sammen med en neutral mægler for bordenden end at genere passagererne med strejker.

 

 

Relaterede artikler:

Nyt overenskomstforslag fra Lufthansa til piloterne

Lufthansa-piloter klar til at give indrømmelser

Lufthansa-piloter udvider strejken