Lufthansa Boeing 747-8 (D-ABYA) i Frankfurt den 3. februar. (Foto: Lufthansa)

Lufthansa nødsaget til at ændre ny flyfarve

For få uger siden blev to Lufthansa-fly præsenteret med ny bemaling som den indledende manøvre i ny designstrategi, men nu er det tyske flyselskab nødsaget til at ændre på den blå farve.

En Boeing 747-8 og en Airbus A321-200 fra Lufthansa skal tilbage i hangaren for at få sprøjtet en ny gang maling over sig.

Den 7. februar offentliggjorde det store tyske flyselskab sit nye design, der indebar omlakering af to store fly. Men nu viser det sig, at det nye udseende af flyene ikke stemmer overens med, hvad Lufthansa havde regnet med.

”Den blå farve på flybemalingen vil igen blive justeret. Hensigten er at ændre den blå farve, så den opfattes som blå selv under ugunstige lysforhold,” har Lufthansa forklaret ifølge Airlive.net.

Flere billeder af to omlakerede fly har afsløret, at den blå farve på halen næsten tager sig ud som sort. En situation, Lufthansa ikke ønsker skal blive ved fremover.

”Efter at vores første to nymalede fly har landet i blandt andet Hong Kong og New York, har vi indset, at den blå maling ind i mellem har set meget mørkere ud, end den gjorde i testmiljøet,” lyder den officielle udtalelse fra Lufthansa.

Det er imidlertid kun den blå farve på halen, der vil blive justeret, og ikke andre dele af flyet, udtaler Lufthansa.

Kritik af nyt design
Lufthansa har rost sig selv for en kompleks proces med udvælgelse af det nye design og den indsats, der blev lagt for dagen i forbindelse med valget af den nye bemaling. Det nye design har dog fået en del kritik for ikke at indeholde den gule farve, som ellers hidtil har været en del af flyselskabets identitet.

Men spørger man den tyske befolkning, er der imidlertid en fornuftig opbakning til flyselskabets ellers omdiskuterede nye design. Den tyske luftfartshjemmeside Airliners.de skriver, at en YouGov-undersøgelse, der blev offentliggjort i sidste uge, viser, at næsten 80 procent af respondenterne vurderer det nye design som ”aktivt, stærkt og dynamisk”.

De nye farver på Lufthansa-flyene er den første ændring af malingen i 30 år. Det forventes, at flyselskabets omkring 300 fly løbende vil blive omlakeret inden for de næste syv år – startende med 40 fly i 2018.

Det er uvist, hvor meget Lufthansa har investeret i sit nye design. Ud over ny maling til de flere hundreder fly vil flyselskabet også ændre på designet af dele af kabinen. Også Lufthansas brandidentitet i de tyske lufthavne vil blive justeret, ligesom Lufthansa Groups logo vil få en overhaling.

 

Relaterede artikler:

To Lufthansa-fly på præsentationstur

Nyt Lufthansa-flydesign afsløret før tiden

Tocifret vækst i Lufthansa-koncernen

Mange bud på Lufthansas nye farver

Første A350 til Lufthansa om en måned