Lufthansa A350-900. Foto: Lufthansa

Lufthansa vender tilbage på Brasilien-rute

Lufthansa genoptager ruten fra München til São Paulo i Brasilien og styrker dermed endnu en gang München som langdistance-hub.

Lufthansa fortsætter med at udvide sit udbud af langdistanceruter fra München, som det tyske flyselskab i stigende grad satser på som et langrute-hub ved siden af det traditionelt største Lufthansa-hub Frankfurt.

Til december genoptager Lufthansa således ruten mellem München og São Paulo i Brasilien – en rute, som selskabet valgte at lukke i efteråret 2016, hvor der ifølge selskabet var en overkapacitet i markedet.

Det er der tilsyneladende ikke nu, og Lufthansa vil fra den 2. december 2019 flyve tre gange om ugen mellem München og Guarulhos-lufthavnen São Paulo, som er Brasiliens største by. Mens Lufthansa tidligere har betjent ruten med Airbus A340-600-fly, vil ruten i den nye udgave blive betjent med nye Airbus A350-900-fly.

Afgang mandag, torsdag og lørdag
Flyet med rutenummer LH504 vil fra december afgå fra München hver mandag, torsdag og lørdag klokken 22.30 med ankomst i São Paulo klokken 07.55 den følgende dag. På returflyvningen er der afgang fra den brasilianske megaby klokken 19 lokal tid, og flyet ankommer til München klokken 09.35 næste dag.

“Det nye rutetilbud er et yderligere bevis på den positive udvikling af München som en premium-hub. Lufthansa flyver for første gang til Sydamerika med Airbus A350-900 – det mest moderne og miljøvenlige langtrækkende fly i verden,” siger Wilken Bormann, administrerende direktør for Lufthansa Hub Munich.

Lufthansa flyver i forvejen dagligt mellem Frankfurt og São Paulo, som er Brasiliens vigtigste økonomiske, finansielle og kulturelle center og det største industrielle byområde i Latinamerika. Ruten fra Frankfurt betjener Lufthansa med Boeing 747-8.

I 2018 havde Lufthansa en vækst i München-lufthavnen på 9,3 procent til 25,6 millioner passagerer, mens væksten i Frankfurt-lufthavnen var på 4,7 procent. Det resulterede dog i 43,5 millioner passagerer, og dermed er Frankfurt fortsat et betydeligt større hub for Lufthansa end München

Øget fokus på Brasilien
Lufthansa er ikke det eneste europæiske flyselskab, der for tiden ser øgede muligheder for ruter til Brasilien.

Norwegian har netop åbnet en ny rute fra London Gatwick til Rio de Janeiro, som betjenes med Boeing 787-8 Dreamliner, mens britiske Virgin Atlantic næste år lancerer sin første rute til Sydamerika. Det bliver en rute fra London Heathrow til São Paulo, som Virgin Atlantic vil betjene med Boeing 787-9 Dreamliner.

Relaterede artikler:

Lufthansa-koncernen holder førstepladsen i Europa

Lufthansa lukker rute til Sao Paulo

Virgin Atlantic klar med første Sydamerika-rute