Lufthavn sender konfiskerede ting tilbage

En lufthavn i Frankrig tilbyder rejsende at få deres konfiskerede sakse og deodoranter sendt hjem med posten.

Mange rejsende har formentlig prøvet at få ting konfiskeret i sikkerhedskontrollen. En neglefil eller en lommekniv, der var blevet glemt i bunden af tasken. En deodorant med lidt for meget indhold. Eller andet, som de strikse regler forbyder en at medbringe på flyrejsen.

Nu er der håb for de mange, som med stor ængstelse har måtte se sikkerhedsvagterne inddrage ting, som de egentlig holdt af. I hvert fald for de, som rejser ud fra den franske by Lyon’s Saint-Exupéry lufthavn.

Her har to medarbejdere nemlig fået den idé at tilbyde passagererne, at de kan få deres konfiskerede genstande retur når de er hjemme igen. Servicen koster 12 euro, svarende til omkring 90 kroner. Den indebærer, at de rejsende i forbindelse med konfiskationen udfylder en særlig konvolut, som lufthavnen så sender hjem til dem.

Større kasser
Efter tre måneders forarbejde indførte Saint-Exupéry lufthavnen som den formentlig første i verden servicen i starten af juli. Mere end 3.000 ting konfiskeres hver måned i den franske lufthavns sikkerhedskontrol. Tingene sendes normalt bare til destruktion. Men nu har lufthavnen altså gjort det muligt for de rejsende at få deres ting retur inden det sker.

Konvolutten kan i første omgang kun rumme mindre ting som sakse og neglefile. Lufthavnen anslår at den slags udgør omkring en tredjedel af de konfiskerede ting. Hvis den første testperiode går godt, vil Lyon-lufthavnen overveje at tilbyde større kasser, så også deodoranter og flasker kan sendes hjem til de uheldige rejsende.

 

Relaterede artikler:

Ny CPH-rute til Lyon

Skærpede sikkerhedskrav til USA breder sig

Hver tredje charterpassager skal undersøges