Luxair går efter skandinaver

Skandinaver bosiddende i Luxembourg er en af målgrupperne for Luxair’s nye rute mellem storhertugdømmet og København, som åbner i aften.

I aften kl. 19.05 lander Luxair LG5435 i Københavns Lufthavn og skyder selskabets nye rute mellem Luxembourg og København i gang efter at selskabet har været fraværende i København i seks år. Og Luxair har store forventninger til ruten, som betjenes med enkel aftenflyvning fra Luxembourg til København og retur alle ugens dage undtagen lørdag.

”Inden for rammerne af vores forretningsplan søger Luxair efter nye vækstmuligheder. Vi mener København er en reel mulighed for vækst for Luxair, da det skandinaviske marked ikke har været en del af vores netværk i årevis. Denne nye rute passer perfekt til vores rutestruktur,” siger Luxair’s pressetalsmand, Asko Schroeder, til CHECK-IN.dk.

Fire timer efter SAS
Kun 15 minutter efter Luxair’ flyet lander ifølge fartplanen et SAS-fly fra Luxembourg i Københavns Lufthavn. Og det skandinaviske luftfartsselskab nøjes ikke blot med en aftenafgang, sådan som Luxair gør det. SAS flyver således både en morgen- og en aftenrotation. Et produkt, der er skræddersyet til erhvervsfolk, der skal til møde i København eller Luxembourg og hjem igen samme aften.

Luxair har imidlertid den fordel, at deres flyvning fra København afgår langt senere end SAS’ flyvning. For mens SAS-flyet udgår fra København og vender tilbage København samme aften, så er det lige omvendt med Luxairs ERJ-145 jetfly. Det afgår fra København kl. 19.40. Over fire timer efter SAS-flyet til Luxembourg.

Desuden har Luxair identificeret en særlig målgruppe.

”Der er et vigtigt skandinavisk samfund her i Luxembourg, som ofte anmoder om et øget antal flyforbindelser mellem Luxembourg og Danmark. Luxair vurderer, at vi med den nye rute vil være i stand til at tjene det samfunds behov ved at supplere SAS’ nuværende produkttilbud,” understreger Asko Schroeder.

Mandag aften markerer Luxair ruteåbningen ved en reception på Hotel Hilton i Københavns Lufthavn med deltagelse af blandt andre Luxair’s administrerende direktør Adrien Ney og storhertugdømmets ambassadør i Danmark, Gérard Philipps.