Airbus A321neo fra Wizz Air. (Foto: Airbus | PR)

Wizz Air gør sin entré i Luxembourg

Til august næste år åbner Wizz Air den første rute fra Luxembourg. Dermed går selskabet ind på en destination, som tre lavprisflyselskaber allerede har fået øje på.

Wizz Air har nu offentliggjort planer om at føje endnu en rute til selskabets portefølje, da det ungarske lavprisselskab i løbet af sommertrafikprogrammet i 2023 rykker ind i Luxembourg Findel Airport, som er den eneste internationale lufthavn i det europæiske storhertugdømme.

Det sker, når Wizz Air fra den 1. august 2023 etablerer en rute mellem lufthavnen i Luxembourg og den italienske hovedstadslufthavn Rome Fiumicino Airport, der vil blive betjent med flyvninger tre gange om ugen.

Flyvningerne vil blive foretaget tirsdag, torsdag og lørdag i et af selskabets Airbus A321neo-fly, som Wizz Air har 38 af i selskabets flåde, der samlet set består af 124 fly – alle produceret af Airbus – med en gennemsnitsalder på 5,7 år.

Det fjerde lavprisselskab
Wizz Air oplyser, at det A321neo-fly, der skal benyttes på flyvningerne mellem lufthavnene i Luxembourg og Rom, vil have en kapacitet på 239 sæder, og kabinen vil være konfigureret således, at den får en enkelt klasse.

Flyselskabet bliver det fjerde lavprisselskab, der betjener den luxembourgske lufthavn, da både Ryanair og EasyJet foretager flyvninger herfra året rundt, mens spanske Volotea benytter Findel Airport til en række sæsonbetonede ruter.

I tillæg til lavprisselskaberne har også Aegean Airlines, British Airways, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Swiss, Tap Air Portugal, Turkish Airlines og det lokale selskab Luxair en større eller mindre tilstedeværelse på afgangstavlerne i hovedstadslufthavnen.

Sigter både efter fritids- og forretningsrejsende
Ifølge Evelin Jeckel, der er netværksansvarlig hos Wizz Air, glæder man sig fra flyselskabets side til at komme i gang med driften fra lufthavnen i Luxembourg.

”Vi ser frem til, at vi påbegynder flyvningerne fra Findel Air, så vi kan tilbyde bedre forbindelser, billetter til overkommelige priser og endnu flere valgmuligheder til vores nye kunder, der bor og arbejder i Luxembourg.”

”Ruten til Rom henvender sig både til folk, der skal besøge venner og familie, som skal på forretningsrejse til et af de mest vigtige historiske og kulturelle centrummer i Europa eller som blot ønsker at opleve attraktionerne i Den Evige Stad.”


Relaterede artikler:

Wizz Air skærer massivt ned i Billund

Wizz Air udnytter option på køb af 75 A321neo-fly

Wizz Air igangsætter kæmpe offensiv i Saudi-Arabien