RegionalJet/Xfly ATR72-600 (ES-ATD) opereret for SAS (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

Markant omsætningsvækst hos SAS-leverandør

Regional Jet øgede i 2018 omsætningen med 80 procent til en halv milliard kroner. Selskabet bliver i 2020 leverandør af wetlease-ydelser med Embraer E190/195.

Det estiske flyselskab Regional Jet, der er ejet af Nordica og LOT, fortsætter med at vokse. Selskabet har netop offentliggjort, at omsætningen i 2018 er steget med 80 procent fra 37,5 til 68 millioner euro, hvilket svarer til 500 millioner danske kroner.

En så markant omsætningsfremgang er ikke en præstation i sig selv, men Regional Jet formåede også at reducere nettounderskuddet fra 2,8 millioner euro i 2017 til 40.000 euro i 2018 – eller godt 300.000 kroner. 

“Jeg er virkelig imponeret over, hvordan vores organisation har kunnet udvikle så meget ny forretning på så kort tid og med præstationer, der ligger over det gennemsnitlige niveau i luftfartsindustrien. Vi har nu nået vores kritiske masse, hvad angår flådestørrelse, hvilket gør os til et meget konkurrencedygtigt, fleksibelt og bæredygtigt regionalt flyselskab,” siger administrerende direktør Jan Palmér.

Embraer-fly på vej
Regional Jet har – ligesom Air Nostrum og CityJet – specialiseret sig i wetlease-operationer på vegne af andre flyselskaber, herunder SAS, der er storkunde hos det estiske produktionsselskab.

Således beskæftiger Regional Jet i øjeblikket fire ATR 72-600 og to Bombardier CRJ900 for det skandinaviske flyselskab. Men Regional Jet har allerede indledt indfasningen af produktionen af de første af fem ATR-fly, som britiske Flybe tidligere har opereret for SAS. Den samlede flåde er i dag på 19 enheder, fordelt med syv ATR 72-600, 10 Bombardier CRJ900 og to Bombardier CRJ700. 

Til sommertrafikprogrammet i 2020 forventer Regional Jet at øge fra 19 til 26 fly, og med denne flådevækst er der også udsigt til, at der kommer Embraer E190/195-jetfly i flåden. Regional Jet er dog ikke klar til af afsløre, hvor mange fly af denne type, og hvilken kunde, som de skal flyve for.

“Det kan vi ikke kommentere på i øjeblikket, men vi vil udsende information om det i nærmeste fremtid,” siger kommunikationschef Toomas Uibo fra Regional Jet til CHECK-IN.dk.

Tre crewbaser i Danmark
Regional Jet beskæftiger i dag 450 ansatte, hvoraf 85 har hjemsted på hovedkontoret i Tallinn. De øvrige 350 ansatte er piloter og kabinepersonale, der arbejder fra baser i Tallinn, Vilnius, København, Billund, Aarhus, Stockholm og Warszawa.

I sommeren 2019 har Regional Jet, udover en række ad hoc-charterflyvninger, haft opgaver for Nordica, LOT, SAS, Air Serbia, Luxair, Flybe, Loganair, SmartLynx og Great Dane Airlines.

 

Relaterede artikler:

SAS og Flybe stopper samarbejdet

Nordica lukker sin rute til København

Nordica overvejer at købe LOT ud af Regional Jet