Finnair Airbus A350-900. (Foto: Anna Zvereva | CC2.0)

Markant passagerfremgang trods strejkeeffekt

Finnair fik over 10 procent flere passagerer i november trods to dage med aflysninger som følge af sympatistrejke blandt lufthavnsmedarbejdere.

Finnair måtte i to dage i slutningen af november aflyse i alt 276 flyvninger som følge af en sympatistrejke blandt lufthavnsmedarbejdere i Helsinki Lufthavn.

Lufthavnsmedarbejderne nedlagde arbejdet for at bakke op om en strejke blandt de ansatte i det finske postvæsen, og det betød aflysninger hos Finnair både den 24. og 25. november.

Trods de to dage med aflysninger lykkedes det dog Finnair at få en markant fremgang i passagertallet i november. I alt rejste 1.084.000 passagerer med det finske selskab i sidste måned, hvilket svarer til en fremgang på 10,6 procent i forhold til november 2018.

Antallet af passagerkilometer (RPK) voksede med 13,1 procent, mens Finnairs kapacitet (ASK) i november steg med 9,4 procent. Belægningen blev forbedret med 2,5 procentpoint til 77,1 procent.

Størst vækst på ruter til USA
Den procentmæssigt største vækst havde Finnair på ruterne til USA, hvor en ny rute til Los Angeles og yderligere frekvenser til Chicago medvirkede til, at antallet af passagerer over Atlanten steg med 41,5 procent i november i forhold til samme måned året før.

På ruterne til Asien var der 9,8 procent flere passagerer, mens antallet af passagerer i Europa voksede med 12,5 procent. Finnairs indenrigstrafik voksede med 2,1 procent i november.

Finnairs kapacitet (ASK) på ruterne til Asien voksede med 8,3 procent, hvilket især skyldtes en fordobling af antallet af frekvenser til Hongkong, ekstra frekvenser til Bangkok og åbningen af ruten til Beijing Daxing.

I den europæiske trafik blev kapaciteten øget med 5,8 procent som følge af øget sædekapacitet på nogle af selskabets fly samt ændringerne i rutenettet. Den ekstra kapacitet var især rettet mod London og de nye destinationer Hannover og Trondheim.

Færre fly til tiden
I november ankom 86,1 procent af alle Finnair-fly til tiden, hvilket er en forbedring i forhold til november 2018, hvor 85,6 procent af flyene havde rettidig ankomst.

Sympatistrejken i november betød blandt andet aflysning af nogle af Finnairs afgange fra Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn til Helsinki.

 

Relaterede artikler:

Poststrejke rammer Finnair-flyvninger

Finnair klar til stor flådefornyelse

Finnair havde vækst i første halvår