Dennis A. Muilenburg, koncernchef, The Boeing Company fra 2015 til 2019 (Foto: Boeing | PR)

MAX-skandalen koster Boeing-topchef jobbet

Det er nødvendigt at genvinde tilliden til Boeing, og derfor stopper koncernchef Dennis A. Muilenburg øjeblikkeligt, mens bestyrelsesformanden overtager chefposten.

Så gik den ikke længere for Dennis A. Muilenburg, der siden juli 2015 har været koncernchef hos The Boeing Company.

Bestyrelsen har mandag besluttet, at bestyrelsesformand David L. Calhoun fra den 13. januar 2020 overtager ledelsen af den store amerikanske flyproducent, mens Dennis A. Muilenburg stopper med øjeblikkelig virkning. Indtil David L. Calhoun er klar til at tage plads i chefstolen, vil koncernens finansdirektør Greg Smith midlertidigt stå i spidsen for virksomheden.

Selvom Boeing i en officiel pressemeddelelse skriver, at Dennis A. Muilenburg har indgivet sin opsigelse, så er der tale om en fyring, hvilket tydeligt fremgår i den ledsagende kommentar til ændringerne i topledelsen.

“Bestyrelsen besluttede, at en ændring i ledelsen var nødvendig for at genoprette tilliden til virksomheden fremadrettet, mens den arbejder på at reparere forholdet til regulatorer, kunder og alle andre interessenter. Under selskabets nye ledelse vil Boeing arbejde for fuld gennemsigtighed, herunder effektiv og proaktiv kommunikation med FAA, andre globale regulatorer og dets kunder,” hedder det.

Topfolk bag MAX-skandalen er væk
For nylig måtte koncernchef Dennis A. Muilenburg opleve at få frataget sin samtidige rolle som bestyrelsesformand for koncernmoderselskabet, og Boeing Commercial Airplanes har også valgt at skille sig af med Kevin McAllister, der hidtil har været topchef i selskabet, der er datterselskab i den store koncern.

Med disse ændringer i ledelsen er de hovedansvarlige topfolk bag MAX-skandalen blevet fjernet, hvorfor den amerikanske flyproducent kan positionere sig til tiden efter, at MAX 737-flyene er tilbage i luften.

Den nye koncernchef er 62 år og er født i Philadelphia i Pennsylvania. Han har tidligere været topchef i analysevirksomheden Nielsen samt i GE Infrastructure.

“Jeg har en stærk tro på fremtiden for Boeing og 737 MAX. Jeg er beæret over at skulle lede denne fantastiske virksomhed og de 150.000 dedikerede ansatte, som arbejder hårdt for at skabe luftfartens fremtid,” lyder det fra David L. Calhoun.

 

Relaterede artikler:

Boeing laver ændringer i topledelsen

Boeing forklarer sig i prekær SMS-sag

Boeing-topchef mister titel