Fly fra Wizz Air og easyJet i London Luton Airport. (Foto: Chrispictures | shutterstock)

Medie: easyJet afviser bud fra Wizz Air

Britiske easyJet har afvist et købstilbud fra den ungarske konkurrent Wizz Air, skriver Reuters. I stedet henter easyJet milliarder fra egne aktionærer for at fortsætte på egen hånd.

Wizz har afgivet et købstilbud på konkurrenten easyJet, men det britiske lavprisflyselskab har afvist sin ungarske ditto.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der samtidig rapporterer, at easyJet i stedet har valgt at rejse 1,7 milliarder dollar (10,7 milliarder kroner, red.) fra sine aktionærer. Dermed ønsker lavprisflyselskabet fortsat at gå egne veje og fortsætte konkurrencen med øvrige lavprisflyselskaber i et coronaramt marked.

EasyJet har selv nægtet at oplyse, hvor købstilbuddet stammer fra. En kilde, der er bekendt med sagen, har dog over for Reuters fortalt, at buddet kom fra Wizz Air. Det ungarske lavprisflyselskab har også nægtet at kommentere på sagen.

Tilbuddet om at købe hele easyJet undervurderer fundamentalt flyselskabet, har det britiske selskab selv oplyst i en meddelelse. Budgiveren har ifølge easyJet desuden senere hen sagt, at den ikke længere var interesseret i en handel.

’Får denne mulighed én gang’
For at styrke sin position på det europæiske marked vil easyJet i stedet hente penge via en aktieemission, hvor der bliver solgt nye aktier i selskabet. Indtil videre har investorer altså indvilliget i at skyde 10,7 milliarder kroner i flyselskabet.

”Jeg tror, at dette virkelig er en mulighed, man får én gang i livet,” siger Johan Lundgren, koncernchef i easyJet, ifølge Reuters.

EasyJet har blandt andet fokus rettet mod at stjæle markedsandele fra British Airways og Air France-KLM, lyder det.

Samme flytyper hos easyJet og Wizz Air
Hvis easyJet og Wizz Air havde fundet sammen, ville det have betydet et godt match i forhold til flyflåden. Begge lavprisflyselskaber opererer nemlig med Airbus-fly fra A320-familien.

EasyJets flåde består af i alt 310 fly fordelt på 95 Airbus A319, 201 A320 samt 14 A321. Flyenes gennemsnitsalder er otte år. Hos Wizz Air består flåden af i alt 145 fly fordelt på 68 Airbus A320, 76 A321 samt én A330. Her er flyenes gennemsnitsalder fem år.

I 2019 – før coronapandemien satte ind – havde easyJet 103,3 millioner passagerer, mens Wizz Air transporterede 39,8 millioner passagerer. Det samlede tal for de to lavprisflyselskaber i 2019 var således 143,1 millioner.

Et fælles easyJet- og Wizz Air-flyselskab ville dermed have lagt sig lige ind bag Ryanair og Lufthansa-gruppen som det tredjestørste i Europa. De to selskaber havde henholdsvis 152,4 og 145,2 millioner passagerer i 2019.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air: Kriser er perfekte til ekspansion

EasyJet belønnes af stram kapacitetsdisciplin

Officielt: EasyJet lukker baser i to London-lufthavne