Airbus A320-200 fra easyJet (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, danishaviationphoto.com)

Officielt: EasyJet lukker baser i to London-lufthavne

Fra den 1. september vil easyJet lukke tre britiske baser, herunder i London-lufthavnene i Stansted og Southend. Det kan koste op imod 675 stillinger.

Det britiske lavprisflyselskab easyJet annoncerede for et par måneder siden, at det kunne blive nødvendigt at skære 30 procent af arbejdsstyrken som følge af COVID-19-pandemien.

Mandag har selskabet officielt bekræftet, at man lukker tre britiske baser den 1. september. Det går i første omgang ud over baserne i London Stansted, London Southend og i Newcastle. Samlet vil easyJet afskedige 675 ansatte samtidig med nedlæggelsen af de tre britiske baser.

“Vi har været nødt til at tage den meget vanskelige beslutning om at lukke tre baser i Storbritannien som et resultat af den hidtil uset indflydelse af pandemien og relaterede rejsebegrænsninger, forstærket af karantæneforanstaltninger i Storbritannien, der påvirker efterspørgslen efter rejser,” udtaler koncernchef Johan Lundgren.

I øjeblikket har easyJet 11 britiske baser med i alt 163 fly, der hidtil har betjent 546 ruter. I London Stansted har lavprisflyselskabet baseret syv fly og 335 ansatte, i London Southend er der fire fly og 183 ansatte, mens Newcastle er base for tre fly og 157 ansatte

Samler trafikken i Gatwick og Luton
Baselukningerne betyder dog ikke, at trafikken forsvinder fra alle tre lufthavne. Til Newcastle vil der blive fløjet ind fra Bristol, Belfast og Nice, mens det vil være muligt at flyve til London Stansted fra Edinburgh, Glasgow, Belfast og Amsterdam. Derimod vil man ikke fremover kunne opleve de orange easyJet-fly i London Southend.

Rejsende til Stor-London vil dog stadig kunne benytte lufthavnene i Gatwick og Luton, mens rejsende til Newcastle i stedet vil være henvist til easyJet-ruterne til Manchester og Liverpool.

EasyJet tilbyder fri ombooking, fuld refundering eller en voucher med 12 måneders gyldighed til de passagerer, der allerede har bestilt billetter til nogle af de ruter og afgange, der forsvinder med baselukningerne.

“Vi vil gerne forsikre kunder, der står foran at skulle flyve fra disse lufthavne, at vi nu kontakter alle, hvis fly er berørt med klare råd om deres muligheder, der inkluderer omdirigering via alternative lufthavne eller tilbud om fuld refusion,” heddet det fra selskabet.

Tidligere CPH-destination
Fra København har easyJet tidligere fløjet til både London Stansted og London Luton Airport, men i dag flyver selskabet kun til Gatwick Airport.

Derimod har Ryanair forsøgt sig med en rute til London Southend fra København i sommertrafikprogrammet 2019. Det blev dog en enlig svale på grund af svigtende efterspørgsel. 

 

Relaterede artikler:

EasyJet vil trække sig fra to London-lufthavne

EasyJet udsætter levering af 24 Airbus-fly

Ryanair lukker London-rute til København