Karup Lufthavn skifter navn til Midtjyllands Lufthavn.

Midtjyllands Lufthavn bliver en realitet

I begyndelsen af det nye år vil Karup Lufthavn skifte navn til Midtjyllands Lufthavn på baggrund af en navneafstemning blandt lufthavnens brugere.

Hos CHECK-IN.dk er vi ofte først med det sidste. Den 18. august skrev vi således: “På et pressemøde i næste uge ventes Karup Lufthavn at offentliggøre Midtjyllands Lufthavn som sit nye navn.” Vi har således ude i lidt for god tid, da Karup Lufthavn først den 11. oktober kunne bekræfte, at Karup Lufthavn i begyndelsen af det nye år skifter navn til Midtjyllands Lufthavn.

Først skulle befolkningen og dermed lufthavnens brugere have lov at give deres besyv med. Det har nemlig været vigtigt, at hele regionen på en eller anden måde skulle tage ejerskab af navnet. Gennem en navnekonkurrence var det muligt at foreslå et nyt navn til lufthavnen, hvad flere tusinde har gjort.

Herefter valgte en arbejdsgruppe tre mulige navne, henholdsvis Midtjysk Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn og Central Jutland Airport, som blev sendt ud i en afstemning på kampagnesiden ukendtlufthavn.dk. I sidste ende var der næsten dødt løb mellem Midtjyllands Lufthavn og Midtjysk Lufthavn.

”Det har bestemt ikke været nemt. Med så mange meninger og følelser på spil, var det ikke et valg, vi kunne træffe hurtigt. Men med navnet Midtjyllands Lufthavn, syntes jeg, at vi opfylder vores mål og mission for fremtiden for lufthavnen”, siger lufthavnsdirektør Frans Bjørn-Thygesen i en pressemeddelelse.

Hed debat om navneskifte
Dengang Norwegian fløj på ruten, foreslog det norske lavprisflyselskab første gang, at lufthavnen burde skifte navn, så der var større genkendelighed i tidtabellerne og på rutekortet. Norwegian mente ganske enkelt, at det var svært at sælge billetter til København-Karup ruten udover til pendlerne, der vidste, at lufthavnen betjente et stort område i Midt- og Vestjylland.

Med ni ejerkommuner og større byer som Herning, Viborg og Silkeborg inde i billedet, kunne man sagtens forestille sig, at der kunne være kamp om, hvad lufthavnens skulle hedde fremover, og formand for bestyrelsen i lufthavnen og borgmester i Holstebro, H.C. Østerby (S) erkender da også, at der har været hed debat omkring navneskiftet.

”Lufthavnen har heddet det samme i så mange år, og derfor naturligt forbundet med følelser – ikke mindst for de lokale. Men nu var tiden moden til at slå en streg i sandet og en gang for alle få placeret vores glimrende lufthavn på landkortet. Og med det nye navn er jeg helt sikker på, at det vil bidrage til at kendskabsgraden vokser – især uden for Midtjylland. Det er i mine øjne rettidig udvikling. Hvilket netop er det, vi er kendt for i det midtjyske.”

Nu skal lufthavnen i gang med forskellige aktiviteter, der skal forberede navneskiftet. Den officielle dåb af Midtjyllands Lufthavn forventes at blive en gang i begyndlelsen af det nye år.

 

Relaterede artikler:

Her er de udvalgte Karup-navne

DAT: Karup Lufthavn bør hedde Aarhus Vest

Navnekonkurrence om nyt navn til Karup Lufthavn

Karup Lufthavn skifter navn