Midtjyllands Lufthavn. (Foto: Midtjyllands Lufthavn | Facebook.com | PR)

Midtjyllands Lufthavn forbereder lukning

Størstedelen af medarbejderne i Midtjyllands Lufthavn står til at blive afskediget, da bestyrelsen er begyndt at forberede sig på, at der muligvis ikke kan findes en ny operatør af ruten til København.

I begyndelsen af oktober meldte DAT ud, at flyselskabet vil stoppe flyvningerne på ruten mellem lufthavnene i Midtjylland og København fra den 10. december i år, da selskabet ikke har været i stand til at få rutebudgettet for 2023 til at gå op.

Siden har bestyrelsen afskediget lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen for at sænke omkostningerne, ligesom man efterfølgende har overvejet at benytte de lønudgifter, der blev sparet, til at give passager- og startafgifterne et nøk nedad.

Nu oplyser lufthavnsbestyrelsen dog, at der endnu ikke er fundet et flyselskab, der kan overtage driften af indenrigsruten efter DAT, og derfor har man varslet en midlertidig lukning af Midtjyllands Lufthavn.

Forhandler fortsat
Beslutningen om potentielt at lukke lufthavnen midlertidigt, har betydet, at hovedparten af de ansatte er blevet varslet om, at de bliver afskediget. Oplysninger fra september i år viser, at lufthavnen på daværende tidspunkt havde 30 ansatte fordelt på 23 årsværk.

Bestyrelsesformand Ulrik Wilbek fastholder, at der stadigvæk forhandles om at finde en erstatning for DAT, men da intet er mejslet i sten, har bestyrelsen nu besluttet at give medarbejderne besked, da det potentielt kan betyde, at den kommercielle del af lufthavnen lukker helt.

”På medarbejdernes og på Midtjyllands vegne er jeg utrolig ked af, at vi nu er nødt til at varsle en midlertidig nedlukning af lufthavnen og varsle opsigelse af medarbejderne. Men som ansvarlig bestyrelse har vi ikke andre muligheder, når vi ikke har en ny aftale på plads på nuværende tidspunkt.”

”Vi håber stadig, at vi lykkes med at finde en ny operatør til Midtjyllands Lufthavn, men vi skal forberede os på det værst tænkelige scenarium, som er en permanent nedlukning.”

Lang række spørgsmål kan ikke besvares
Ifølge formanden er næste skridt, at man fra bestyrelsens side vil etablere kontakt til diverse faglige organisationer med henblik på at hjælpe de berørte medarbejdere på bedst mulige vis.

Wilbek slår dog fast, at han hverken vil knytte en kommentar til de forhandlinger, der foregår i øjeblikket, ligesom han heller ikke vil sætte flere ord på, hvordan lufthavnens skæbne ser ud, såfremt der ikke findes en ny operatør til indenrigsruten, som DAT driver indtil i næste uge.

”Vi ønsker fra bestyrelsens side at vise rettidig omhu ved at varsle en midlertidig nedlukning med de deraf følgende konsekvenser. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig er fuldt fokuseret på arbejdet med at finde en ny operatør til gavn for ikke mindst erhvervslivet i Midtjylland. Det betyder, at der er en lang række spørgsmål, vi ikke kan besvare endnu.”


Relaterede artikler:

Wilbek overvejer at sænke lufthavnstaksterne

Midtjyllands Lufthavn afskediger lufthavnschefen

DAT indstiller ruten fra Midtjyllands Lufthavn