KLM tillader fremover sneakers som fodtøj og har fået kreeret deres egen sko. (Foto: KLM)

Moderne uniformer: KLM tillader sneakers

Snart vil KLMs personale få lov til at arbejde i sneakers, da det bidrager til deres trivsel, lyder det fra selskabet. I de senere år er moderne uniformer blevet mere almindelige hos flyselskaber.

Ansatte hos KLM vil fra 6. maj 2024 have mulighed for at tage sneakers på forud for en arbejdsdag.

Således har det hollandske flyselskab nemlig besluttet, at sneakers – der er en særlig type sko – fremover skal være tilladt. KLM oplyser, at sneakers betyder mere komfort på arbejdet, og at skotypen bidrager til medarbejdernes trivsel.

De ansatte kan selv vælge deres sneakers, der dog skal opfylde visse krav, eller også kan de købe den specialudviklede KLM-sneaker, som er designet af Filling Pieces. Den specialudviklede sneaker er mørk med hvid kant nederst.

Falder ind i tidens trend
KLM har fra ansatte fået flere forespørgsler på, om ikke det kunne blive tilladt at bære mere komfortable sko på arbejde. Ansatte, der bruger såkaldte pumps (en slags højhælet sko, red.), vil gerne have et alternativ, og det har de således fået med det nye initiativ.

KLM-ansatte i flyselskabets egne sneakers. (Foto: KLM)

Det er blevet mere almindeligt, at flyselskaber tillader sneakers på arbejde, og det falder fint ind i tidens trend. Og flybesætningen hos KLM lader til at glæde sig over den nye mulighed.

”I det seneste år har jeg kunnet teste sneakers som en bæredygtig del af min uniform. Efter flere år med det klassiske pumps-look, går jeg nu i sneakers med stor fornøjelse! De giver mig en god start frem mod en god flyvning,” siger Willeke van den Boomgaard, der er seniorpurser hos KLM.

Play indførte hvide sneakers
Trenden med sneakers til ansatte hos flyselskaber tog for alvor fart i sommeren 2021, hvor det islandske lavprisflyselskab Play indførte kønsneutrale uniformer – herunder hvide sneakers.

Designerne bag den moderne Play-uniform ønskede at eliminere gamle flyselskabsuniformer og give de flyansatte mere komfort ved at tilbyde en mere casual og frisk uniform. Play mente, at deres nye uniform fremhævede flyselskabets kerneværdier, som er enkelhed, legesyge, konkurrenceevne, lighed og præcision.

I samme ombæring med den nye uniform fjernede Play også regler om bestemte frisurer, makeup, tatoveringer og neglelak.

Flyselskaber tillader synlige tatoveringer
Flere flyselskaber har valgt at lempe på diverse regler for deres ansatte inden for de seneste år. Det lettiske flyselskab Air Baltic tillod fra august 2022, at piloter, kabinepersonale og jordpersonale gerne må vise tatoveringer og piercinger, mens de er på arbejde.

I samme måned lød det fra Lufthansa-datterselskabet Eurowings Discover, at flypersonalet fremover ikke behøvede at tildække tatoveringer og piercinger på arbejde, ligesom mandlige ansatte også måtte bruge neglelak.

I november 2022 gjorde British Airways det tilladt for sine ansatte – uanset køn – at være iført neglelak, makeup eller synlige smykker på arbejdet. De nye regler skulle skabe et mere inkluderende arbejdsmiljø, lød det.

Virgin Atlantic ændrede også sine regler i 2022, så flyselskabet – som de første i Storbritannien – ikke længere krævede, at kabinepersonale skulle tildække deres tatoveringer.

 

Relaterede artikler:

PLAY klar med kønsneutrale uniformer

Neglelak tilladt for samtlige kabineansatte og piloter

Endnu et flyselskab accepterer synlige tatoveringer