Momondo først med rating af billetter

Som den første søgemaskine i verden, introducerer danske Momondo et rating-system, der spotter de bedste flybilletter.

Søgemaskiner som Momondo, Travelmarket, Kayak og Skyscanner har ændret rejsebranchen. De samler flypriser fra hundredvis af rejsesider for at gøre det lettere for rejsende at sammenligne og finde den billigste billetpris. I mange tilfælde er den billigste billet dog ikke den bedste billet med hensyn til rejsetid og antal flyskift.

Det vil danske Momondo nu råde bod på. Som den første søgemaskine i verden lancerer Momondo et nyudviklet rating-system, der gør, at de rejselystne ikke blot får vist de billigste billetpriser øverst i deres søgning. Ved at kombinere flere faktorer i et enkelt rating-system, kan Momondos nye teknologi straks spotte de bedste flybilletter ud fra en vurdering af pris og gennemsnitlig rejsetid.

“Søgemaskiner finder priser på tværs af rejsesider og præsenterer den massive mængde af flyinformationer i en lang liste, som den rejsende så kan gennemgå i håb om at finde den bedste billet. Typisk kan man sortere søgningen ved hjælp af nogle filtre, men det er ikke særlig nyskabende. Vi har arbejdet hårdt på vores næste generation af metasearch, og vores nye rating-teknologi forvandler de rå mængder af information til viden og indsigt,“ siger Martin Lumbye, partner i Momondo.

Stærkt værktøj
Med den nye funktionalitet vil Momondo ikke blot gøre kundernes rejsetid kortere.

“Prisen er vigtig, men ikke den eneste faktor. Vores rating-system hjælper rejsende med at spare tid og penge – ikke kun den tid, de bruger på selve rejsen, men også den tid, de bruger på at finde den rigtige billet. Vi mener, at det er et stærkt værktøj, der gør det nemt at finde den bedste flyrejse,“ siger Martin Lumbye.

Den nye teknologi gør det muligt at redigere søgeresultatet, så den flybillet, der passer bedst til den rejsendes behov, vises øverst i søgeresultatet. Hver flyrejse vurderes med en smiley og en score på mellem 1 (skidt) og 10 (godt) baseret på pris og gennemsnitlig rejsetid. ”Din score” viser, hvor godt eller skidt flyrejsen passer til de individuelt angivne præferencer for faktorer som pris og rejsetid.

Det nye rating-system er en del af Momondos største redesign af både mobilsite og website i de sidste fire år. Ambitionen er at være det mest innovative og brugervenlige rejsesite på nettet.