Foto: Mitsubishi Aircraft Corporation/PR

Mitsubishi gennemfører første testflyvning i USA

Stærkt forsinket gennemførte Mitsubishi Aircraft Corporation i sidste uge i USA den første testflyvning med MRJ-90.

Mitsubishi Aircraft Corporation har i sidste uge gennemført den første testflyvning med sin MRJ-90 i USA. Testene er et led i typecertificeringen, som Mitsubishi håber at lande i 2018.

Forud for testen er der gået ikke færre end to mislykkede færgeflyvninger i slutningen af august måned for først at blive gennemført en måned senere. Det skriver blandt andre nyhedsmediet Flight Global.

Flyproducenten tester MRJ-90 i både Japan og USA – sidstnævnte blandt andet af hensyn til mere forudseelige vejrforhold. Ifølge Flight Global skal USA også være valgt i en forhåbning om lettere adgang til de rette eksperter, efterhånden som nye udfordringer måtte opstå.

Fire fly til test i USA
Første test bestod af en tre timer og 18 minutter lang flyvning over staten Washington fra Grant County International Airport.

Ifølge nyhedsmediet Skies vil Mitsubishi stationere fire af sine fem testfly ved selskabets Moses Lake testcenter nær Seattle, Washington, hvor der ifølge Mitsubishi er et “roligt” luftrum ideelt for testflyninger.

At testen forløb uden nævneværdige udfordringer var på flere måder tiltrængt for Mitsubishi Aircraft Corporation. Udover problemer med overhovedet at få sine fly til USA måtte flyproducenten i sidste uge forholde sig til et nyt problem:

Et af selskabets testfly måtte ifølge det japanske nyhedsbureau Kyodo News Agency, foretage en strakslanding under en testflyvning i Japan, efter “der opstod behov for at afklare nogle problemer”, skal en repræsentant fra Mitsubishi Aircraft Corporation have sagt til nyhedsbureauet efterfølgende.

Få kunder i Europa

MRJ er det første fly designet og bygget i Japan i mere end 50 år. Indtil videre har flyselskaber og flyleasingselskaber bestilt i alt 243 eksemplarer af MRJ-90.

Foreløbigt er eneste europæiske kunde det svenske flyleasingselskab Rockton AB, som ved dette års Farnborough Airshow bestilte 10 eksemplarer.

MRJ er planlagt i to varianter, om end det kun er den største 90 sæders-varianten, MRJ-90, som har modtaget ordrer. Mitsubishi Aircraft Corporation vil med sit fly forsøge at tilkæmpe sig en plads i markedet for regionale jetfly, som i dag domineres af Bombardier og Embraer.

Relaterede artikler:

Svensk selskab vil købe op til 20 Mitsubishi-fly