Det første Ryanair-fly blev mødt med røde faner, da det landede i CPH i 2015.

Nemmere at booke Ryanair Business-billetter

Efter to år med Ryanair Business Plus-billetter til forretningsrejsende bliver det nu nemmere for rejsebureauer at bestille billetterne via GDS-systemet Amadeus.

En siddeplads forrst med ekstra benplads, hurtigt gennem sikkerhedstjek, først ombord på flyet, gratis bagage på op til 20 kg.og ikke mindst muligheden for at ombooke billetterne. Det er flere af de fordele, der er ved at være på forretningsrejse, hvis man vælger det irske lavprisflyselskab Ryanair. Nu skal bestillingen af billetterne også være nemmere.

Ryanair har siden 2014 meldt sig ind på erhvervsmarkedet med konceptet Business Plus, hvor der er ekstra fordele til forretningsrejsende. Lavprisselskabet har nu udvidet samarbejdet med GDS-systemet Amadeus, som skal stå for reservationerne af Business-billettergennem rejsebureauer.

Ifølge selskabet og Amadeus, så er det omkring 67 procent af alle bookinger på Business Class og First Class, der foretages gennem en indirekte kanal eller reservationsside. Derfor satser Ryanair nu på, at selskabet ved en distributionsaftale med Amadeus kan lokke flere erhvervsrejsende til, fordi bestillingen bliver nemmere, mere tilgændelig og hurtigere.

”Forretningsrejsende har andet at tænke på, når de er ude at rejse. Vi vil gerne gøre bookingprocessen smidigere og selve rejsen mere behagelig for dem, så de i stedet kan fokusere på deres arbejde,” siger Tim Howe Schroeder, chef for Corporate Sales hos Ryanair.

Samarbejdet mellem de to selskaber betyder, at forretningsrejsende nu kan booke billetter, der automatisk har alle fordelene ved Business Plus, direkte hos rejsebureauerne, uden at det koster dem ekstra.

Forbedrer forretningsrejse-oplevelsen
For Irske Ryanair er erhvervskunderne blevet et godt marked. Ifølge selskabet er flere end 25 procent af deres over 100 mio. årlige passagerer forretningsrejsende, som alle de seneste to år har fået tilbudt flere fordele ved at vælge Ryanairs Business Plus-billetter.

Reservationssystemet Amadeus skal nu sikre, at bookingerne kommer til at gå hurtigere og nemmere, så Ryanair kan nå ud til endnu flere passagerer, der skal på rejser med deres arbejde, og som ikke har interesse i at stå i kø ved sikkerhedstjekket, eller som har brug for et fleksibelt rejsetidspunkt.

Samtidig forsøger Ryanair med aftalen at ramme ind i en tendens i markedet. I de første tre kvartaler i 2015 oplevede Amadeus, at der var en stigning på 16 procent i antallet af bookinger med lavprisselskaber gennem rejsebureauerne.

”Amadeus arbejder til stadighed på at forbedre rejseoplevelsen ved at levere løsninger til flyselskaber som Ryanair, der gør det lettere for dem at skabe relevante og målrettede tilbud til deres rejsende. Vi har også det største netværk af rejsebureauer i verden, og ingen anden GDS-leverandør kan tilbyde den samme eksponering mod virksomhedskunder som os,” siger Decius Valmorbida, der er direktør for Distribution Marketing hos Amadeus.

En del af fordelene ved at være Ryanair Business Plus-kunde er, at passagererne kan komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen. Det er dog kun nogle lufthavne hvor det er muligt, og selvom lavprisselskabet i januar i år udvidede deres liste med lufthavne med Fast-Track fra 14 til 25, så må kunderne i Københavns Lufthavn fortsat vente.

Flyselskabet og Københavns Lufthavn har ikke kunnet nå til enighed om vilkårene for at gøre brug af CPH Express, så her må forretningsrejsende fra Ryanair stadig vente i køen til sikkerhedstjek.