Norwegian-fly i Billund Lufthavn. (Foto: Henrik Meisel, BLL)

Niende Norwegian-rute fra Billund

I det kommende vintertrafikprogram vil Norwegian flyve mellem Billund og Las Palmas. Dermed vil det norske lavprisflyselskaber have ni ruter fra den vestdanske lufthavn.

Da Norwegian i slutningen af 2008 valgte at gøre et stort indtog i Danmark, var det med udgangspunkt fra Københavns Lufthavn samt med et par ruter fra Aalborg Lufthavn.

Dengang var Billund Lufthavn ikke på radaren, selvom selskabet i en syv ugers periode i begyndelsen af 2010 forsøgte sig med at flyve indenrigs mellem København og Billund.

Men nu har Norwegian fået øjnene op for mulighederne i Danmarks næststørste lufthavn. Onsdag den 30. oktober åbner Norwegian en rute til Las Palmas, hvortil der flyves en gang om ugen. Boeing 737-flyet letter hver onsdag kl. 07.45 fra Billund og vil fem timer og 25 minutter senere være ankommet ved gaten i Las Palmas de Gran Canaria Airport. Efter en turnaround på 50 minutter sætter flyet atter kursen mod Danmark kl. 13.00 med ankomst i Billund Lufthavn kl. 18.50.

“Vi er meget tilfredse med at kunne offentliggøre endnu en rute fra Billund Lufthavn – denne gang til Las Palmas på Gran Canaria, som er en af danskernes favoritdestinationer i vinterhalvåret. De rejsende fra Billund har taget godt imod vores sommersatsning, så nu glæder vi os til at byde de rejsende ombord i vores flåde af moderne, komfortable og mere klimavenlige fly,” siger Magnus Maursund, der er direktør for Short Haul i Norwegian.

Ni ruter fra Billund
I løbet af foråret åbnede Norwegian nye ruter fra Billund til Faro (Algarve), Málaga, Palma de Mallorca og Ponta Delgada (Azorerne), og i forvejen fløj Norwegian til Alicante, Barcelona og Oslo, mens selskabet i sommerhalvåret tilbyder en ugentlig afgang til København. Dermed kommer Norwegian op på ni ruter fra Billund Lufthavn.

Offensiven i Billund betyder dog ikke, at Norwegian har opgivet Aalborg Lufthavn. Her flyver man stadig otte gange dagligt til København på alle hverdage, og herudover er der ruter til Alicante, Málaga og Palma de Mallorca samt til Las Palmas i vinterhalvåret. Dermed har Aalborg Lufthavn fem Norwegian-destinationer på rutekortet.

Til gengæld har Norwegian endnu ikke fundet vej til Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler

Norwegian i ny Billund-offensiv

Norwegian åbner Legoland-rute fra CPH

750.000 Norwegian-passagerer i Billund