Boeing 737-800 fra Norwegian (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Norwegian i ny Billund-offensiv

Fra næste forår vil Norwegian tilbyde fire nye ruter fra Billund Lufthavn, og herudover kommer fire nye charterdestinationer på Europa-kortet.

De rødnæsede fly fra Norwegian kommer til at fylde mere i Billund Lufthavn i den kommende sommer. Det er resultatet af, at Norwegian har valgt at disponere et fly i den internationale vestdanske lufthavn til blandt andet at flyve charterflyvninger for Bravo Tours.

Men udover de rene charterflyvninger bliver der også kapacitet til at tilbyde nye ruter, der kommer i frit salg via rejsebureauerne og på selskabets hjemmeside.

Norwegian har nemlig besluttet at åbne ruter til Málaga, Palma de Mallorca, Faro samt Ponta Delgada på Azorerne. Til Málaga vil Norwegian flyve fire gange om ugen året rundt, mens de øvrige tre ruter bliver sæsonruter med to ugentlige afgange til Mallorca og en ugentlig afgang til de to øvrige destinationer.

Bravo Tours har købt en del af pladserne på de otte ugentlige afgange, og herudover vil der være fuldchartrede flyvninger til Zaynthos, Kos, Chania (Kreta) og Rhodos. Det betyder, at Norwegian samlet vil tilbyde 13 nye ugentlige afgange, hvilket øger antallet af udbudte sæder fra 112.000 til 257.000 i hele sommerperioden.

“Vi er glade for og stolte over at kunne satse så massivt på Billund. Med de mange nye afgange gør vi det lettere og billigere for passagerer fra Billund Lufthavn at rejse sydpå med Norwegians topmoderne og bekvemme fly. Vi ved, at nye direkte forbindelser er med til at skabe vækst og beskæftigelse i lokalområdet. Vi håber, passagererne vil tage godt i mod vores nye satsning i Billund,” siger Thomas Ramdahl, der er direktør for short haul-flyvninger i Norwegian.

Syv ruter
I forvejen tilbyder Norwegian ruteflyvninger til Alicante, Barcelona og Oslo fra Billund Lufthavn, og dermed bliver der samlet syv ruter i det kommende sommertrafikprogram.

“Vi er glade for det nye samarbejde med Norwegian. Med 13 nye ugentlige Norwegian-afgange cementerer Billund Lufthavn sig som den førende lufthavn i Vestdanmark. Fra Billund kan man flyve direkte til 100 destinationer – og Norwegians nye ruter er vigtige for at jyske og fynske ferierejsende kan flyve prisbilligt og direkte til deres foretrukne feriesteder,” siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.

At Norwegian kommer til at tilbyde Faro, Málaga og Palma de Mallorca fra Billund Lufthavn lægger et ekstra pres på SAS i Aarhus Lufthavn. Her flyver SAS i sommerhalvåret til præcis de samme destinationer, og med samlet syv ugentlige til henholdsvis Málaga og Palma de Mallorca fra Aalborg Lufthavn, er der udsigt til, at SAS kan komme klemme med satsningen i den østjyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

På vej mod 100 internationale ruter fra Jylland

750.000 Norwegian-passagerer i Billund

Billund får sin anden MAX-rute