Nordica vælger Bombardier-fly

Efter at en række andre flyselskaber hjalp selskabet i gang, vil estiske Nordica nu have sin egen flyflåde og har lagt sig fast på en flytype.

Det estiske flyselskab Nordica gør nu klar til at stå på egne ben hvad angår flyflåde. Selskabet vil i de kommende måneder således indfase flere CRJ700- og CRJ900-fly, som selskabet selv kommer til at operere.

I selskabets første godt fire måneder har man trukket på fly fra en række selskaber over hele Europa inklusiv britiske bmi regional og slovenske Adria Airways. Men nu vil selskabet have sin egen flyflåde. Og her er valget ikke overraskende faldet på CRJ-serien fra canadiske Bombardier.

Det er netop et CRJ900-fly fra Adria Airways, som har udgjort grundstammen i Nordica’s flyvninger i de første måneder siden selskabet gik i luften i midten af november sidste år under navnet Nordic Aviation Group.

Klar i skuffen
Selskabet, der er ejet af den estiske stat, opstod, da Estonian Air gik konkurs. EU-Kommissionen krævede at Estonian Air betalte penge tilbage til den estiske stat, da EU-Kommissionen mente, at der var tale om ulovlig statsstøtte til flyselskabet, som også var ejet af den estiske stat.

Esterne havde forberedt sig på, at det kunne gå den vej. Og derfor lå Nordic Aviation Group klar i skuffen. Få dage efter at Estonian Air smed håndklædet i ringen var Nordic Aviation Group klar til at gå i luften. Det var vigtigt for den estiske stat, at der fortsat var gode flyforbindelser til og fra det lille baltiske land.

Nordicas kommende flåde skal efter planen bestå af tre CRJ900-fly, som blev brugt af Estonian Air frem til konkursen, men som indtil nu har stået ubrugte hen. Desuden er det planen at lease to CRJ700-fly hos det amerikanske leasingselskab Regional One, der også leaser fly ud til blandt andre Air Greenland.

Læs også: