Economy-sæder hos Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse Atlantic Airways)

Norse udvider bestyrelsen til fem medlemmer

Italienske Scorpio Holdings får ved en ekstraordinær generalforsamling valgt to kandidater ind i Norses bestyrelse, hvor Norwegian-stifter Bjørn Kjos også er repræsenteret.

Den italienske shippingvirksomhed Scorpio Holdings Limited har gennem de seneste måneder købt op i aktierne i Norse Atlantic Airways, der er noteret på Euronext Expand under Oslo Børs.

Efter en nylig kapitalforhøjelse i selskabet ejer Scorpio Holdings nu 17,83 procent af aktierne og vil komme op på en ejerandel på 22,10 procent, når anden tranche af transaktionen er afsluttet.

Dermed bliver det italienske selskab den største aktionær i det norske flyselskab, idet selskabet B T Larsen & Co Ltd, der er kontrolleret af stifter og koncernchef Bjørn Tore Larsen, har udsigt til en ejerandel på 19,86 efter den gennemførte transaktion.

Scorpio Holding har samtidig fået adgang til at blive repræsenteret i bestyrelsen, der udvides fra tre til fem medlemmer. I forvejen er Terje Bodin Larsen, Bjørn Kjos samt danske Aase Kristine Mikkelsen repræsenteret i selskabets bestyrelse. Sidstnævnte var fra fra 1992 til 2005 ansat i SAS, hvor hun sluttede som personaledirektør.

Brite og nordmand skal repræsentere Scorpio
Scorpio Holdings er forud for den ekstraordinære generalforsamling den 27. november kommet med to kandidater, hvoraf den ene har tilknytning til Scorpio, mens den anden af nomineringsudvalget vurderes som værende uafhængig.

Første kandidat er britiske Tim Sanger, der siden 2016 har været direktør i selskaber i  Scorpio-koncernen, blandt andet Eneti og Fowe Eco Solutions Ltd. 

Han har en baggrund inden for finans og har ledet en bred vifte af virksomhedstransaktioner, kontraktforhandlinger og udlånsforhold i shipping- og offshoresektoren. Før dette var Tim Sanger investeringsforvalter i råvaresektoren og grundlæggeren af ​​en investeringsfond. Karrieren startede som strategikonsulent i Bain & Company.

Tim Sanger ledsages som kandidat til bestyrelsen af norske Marianne Økland, der har haft et utal af stillinger og bestyrelsesposter inden for blandt andet shipping og finansielle virksomheder samt indenfor professionel rugby.

Siden 2013 har Marianne Økland derudover været bestyrelsesmedlem i Scorpio Tankers Inc og er i øjeblikket også tilknyttet UK Infrastrucure Bank som bestyrelsesmedlem.

 

Relaterede artikler:

Norse henter 400 mio. kroner til at betale regninger

Italiensk shippingfamilie bliver største aktionær i Norse

Shippingvirksomhed køber op i Norse