Motor på Boeing 787 Dreamliner fra Norse. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Italiensk shippingfamilie bliver største aktionær i Norse

Scorpio Holding, der ejes af en italiensk shippingfamilie, er fremover største aktionær i Norse Atlantic Airways med næsten 20 procent – en ganske lille andel mere end stifteren Bjørn Tore Larsen.

Norse Atlantic Airways har fremover sin største aktionær i Monaco-registrerede Scorpio Holding Limited.

Således har virksomheden øget sin ejerandel fra 10,17 procent til 19,98 procent, og dermed overhaler Scorpio akkurat stifter og koncernchef i Norse, Bjørn Tore Larsen, der ejer 19,86 procent af det norske langdistanceflyselskab gennem B T Larsen & Co. Limited. Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Efter det nylige aktiekøb har Scorpio Holding Limited en samlet aktiebeholdning på 13,29 millioner i Norse, der blev børsnoteret i 2021. Værdien af aktierne er 247 millioner norske kroner, eller hvad der svarer til 160,4 millioner danske kroner.

Scorpio Holding Limited er ejet af en italiensk shippingfamilie og ledes af Emanuele A. Lauro. Selskabet har afdelinger i De Forenede Arabiske Emirater, Grækenland, Filippinerne, Indien, Letland, Singapore, Storbritannien, Tyrkiet, USA samt i Rusland.

Støtter op om Norse-stifter
Shippinginvesteringer er det primære for Scorpio Holding Limited, men nu har ejerne således for alvor fået øjnene op for Norse Atlantic Airways.

”Vi kender Bjørn (Tore Larsen, red.). Vi kan godt lide Bjørn. Vi har gjort det kendt for ham og hans ledelse, at vi støtter ham. Vi har gjort det kendt for ham, at vi vil, og har fortsat med at opbygge vores position i, hvad vi betragter som en investeringsmulighed,” sagde Robert Bugbee, koncernchef i Scorpio Tankers, til E24 tidligere på efteråret.

Norses aktiekurs er steget med 132 procent siden årsskiftet, men hen over den seneste måned er aktiekursen faldet med 20 procent.

Blandt de nordiske aktionærer i Norse er investor og shippingleder Magnus Halvorsen, skibsreder Arne Blystad, Bjørn Kjos, investor Kristian Falnes og Ketil Skorstad.

Norse Atlantic Airways mangler dog fortsat at vise, at det kan tjene penge. I årets andet kvartal endte bundlinjen med et underskud, der svarer til 240 millioner danske kroner. Dermed har Norse tabt ikke mindre, end hvad der svarer til 1,97 milliarder danske kroner siden selskabets etablering i 2021 og den efterfølgende driftsstart 14. juni 2022.

 

Relaterede artikler:

Shippingvirksomhed køber op i Norse

Norse har tabt tæt ved to milliarder kroner

Pæn debut for Norse på Oslo Børs