En Boeing 787 Dreamliner fra det norske langdistanceflyselskab Norse Atlantic Airways. (Foto: London Gatwick Airport)

Norse vil flyve 33 gange om ugen fra London

I løbet af sommeren gennemfører Norse Atlantic Airways i alt 33 ugentlige flyvninger fra basen i London Gatwick. Det norske langdistanceflyselskab havde i juni en belægning på 83 procent.

I løbet af den seneste tid har Norse Atlantic Airways skruet op for forretningen med flere nye ruter, der betyder, at basen i London Gatwick Airport efterhånden er ret anseelig.

Således kan det norske langdistanceflyselskab i den igangværende sommer tilbyde 33 flyvninger om ugen til USA fra den britiske hovedstadslufthavn. Det betyder samtidig, at London-basen er selskabets største med seks Boeing 787 Dreamlinere stationeret her.

Norse-ekspansionen i London Gatwick har betydet skabelse af over 400 lokale job. Norse indledte sine operationer i London i august sidste år med ruten til New York, og for ikke ret længe siden er tilføjet nye ruter til Orlando, Fort Lauderdale og Washington.

Herudover åbnede Norse 30. juni en rute til Los Angeles, mens der 1. juli var første flyvning på ruten til San Francisco. Den næste nye rute fra London åbner 2. september med direkte fly til Boston.

Næsten 400 Norse-ansatte i Gatwick
Som følge af den store ekspansion i London har Norse Atlantic Airways ansat i alt 250 kabinemedarbejdere og 108 piloter på lokale kontrakter i London Gatwick. Herudover 25 supportmedarbejdere.

”Norse Atlantic Airways tror fuldt og fast på vigtigheden af at støtte lokale økonomier og skabe jobmuligheder. Vi anerkender betydningen af London Gatwick som et blomstrende knudepunkt for både forretnings- og fritidsrejser,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef hos Norse Atlantic Airways.

Foruden de ansatte via Norse har ground handling-selskabet Red Handling også ansat 45 medarbejdere til håndtering af de seks Dreamlinere. Norse-udvidelsen i London glæder Gatwick-lufthavnen.

”Disse nye Norse Atlantic-ruter er fantastiske nyheder for lokalbefolkningen på tværs af London og den sydøstlige region. Ikke alene tilbyder de fremragende transatlantiske forbindelser, der understøtter både fritids- og forretningsrejser, men det er vigtigt, at de giver et betydeligt antal nye job til lokalbefolkningen, såvel som et løft af regionens økonomi,” fortæller Jonathan Pollard, kommerciel direktør i London Gatwick.

Stigende belægning for fjerde måned i træk
Et kig på belægningstallene hos Norse Atlantic Airways vidner om en god udvikling efter en meget udfordrende vinter og begyndende forår. Således havde Norse en belægning på 83 procent i juni, hvilket var fjerde måned i træk med en stigning. Og selskabet forventer, at tendensen fortsætter. I maj var belægningen 73 procent.

I en god juni kunne Norse samtidig fejre etårsdag for første flyvning, der fandt sted 14. juni 2022 mellem Oslo og New York. Sidenhen er antallet af destinationer vokset til samlet 12, mens selskabet beskæftiger over 1.000 mennesker i Norge, Frankrig, Storbritannien og USA.

“Juni markerede en særlig måned for Norse Atlantic, da vi fejrede et år med flyoperationer. Denne milepæl afspejlede ikke kun hele vores teams hårde arbejde og dedikation, men fremhævede også den voksende efterspørgsel efter overkommelige transatlantiske rejser af høj kvalitet. Vi har nu alle 15 fly i vores flåde i drift – 10 direkte for Norse Atlantic og fem subleaset (til spanske Air Europa, red.) frem til sommeren 2024,” siger Bjørn Tore Larsen.

19. juni havde Norse første flyvning på ruten mellem Rom og New York-JFK, og den daglige forbindelse vil fortsætte gennem hele sommeren. Norse har desuden tilføjet en ekstra ugentlig afgang på den kommende vinterrute mellem Oslo og Bangkok.

I juni gennemførte Norse i alt 351 flyvninger med en punktlighed på kun 50 procent; alle planlagte flyvninger blev gennemført. Norse transporterede i alt 97.037 passagerer i juni.

 

Relaterede artikler:

Stigende belægning hos Norse

Norse taber en halv milliard kroner i første kvartal

Medie: Norse opgiver USA-ruter fra Berlin