Norsk brændstofstrejke optrappes i morgen

En række ansatte i det norske Flytanking-selskab er i strejke. Det kommer fra onsdag til at berøre flyvninger til fire regionale norske lufthavne.

Den norske arbejdsgiverorganisation Norsk Industri og fagforbundet Parat forhandler i øjeblikket om en ny olietransportaftale, men i fredags brød forhandlingerne sammen, hvorfor 21 Parat-medlemmer ansat i Flytanking AS gik i strejke fra lørdag.

Det betyder, at fly og helikoptere i øjeblikket ikke kan få tanket brændstof i lufthavnene i Bergen (Flesland), Stavanger (Sola) samt Tromsø (Langnes). Derfor vil det være nødvendigt for flyselskaberne at tanke op i andre lufthavne, inden man når frem til de lufthavne, der er berørte af strejken.

“Strejken giver reduceret kapacitet på udvalgte lufthavne, men vi regner med, at flyselskaberne vil lægge deres ruter om, så de tanker deres fly i andre lufthavne,” siger kommunikationschef Kristian Løksa fra den norske statslige lufthavnsoperatør, Avinor.

Optrapning på vej
Hvis partnerne ikke når til enighed i løbet af dagen i dag, vil strejken blive optrappet fra i morgen den 29. juni. Det betyder at lufthavnene i Trondheim (Værnes) og Bodø også vil blive ramt af strejken og derfor ikke vil kunne tanke flyene.

“Vi har strukket os langt for at nå til enighed, men arbejdsgiverne ønsker ikke at komme os i møde,” siger Thomas Lilloe, der er forhandlingsleder for Parat.

Indtil videre vil strejken ikke få konsekvenser for Oslo Lufthavn, hvor der er garanteret ro resten af den indeværende uge. Men hvis strejken optrappes yderligere til også at omfatte Oslo Lufthavn, vil konsekvenserne for flytrafikken blive ganske betydelige.

Avinor oplyser, at der under strejken vil være et beredskab for ambulance- og redningsflyvninger.

 

Relaterede artikler:

Kaos i Oslo-lufthavn med op imod 30 aflyste fly