Norwegian åbner nye UK-ruter

Norwegian åbner fire nye ruter fra England. En af dem er til en populær nordisk destination, som Finnair også begynder at flyve til.

Det norske lavprisselskab Norwegian fortsætter sin ekspansion på de britiske øer. Således åbner selskabet til efteråret fire nye ruter fra London Gatwick og Manchester med tilsammen ni ugentlige flyvninger.

Ruteåbningerne kommer godt fire måneder efter at briterne stemte for at forlade EU-samarbejdet. Det såkaldte Brexit, som fik adskillige flyselskaber til at annoncere mindre vækst på det britiske marked i tiden fremover. Ryanair erklærede direkte, at 15 nye fly ville gå briternes næse forbi og blive brugt på ruter i Fastlandseuropa.

Ottende USA-rute
Sådan har man tilsyneladende ikke tænkt sig at gribe tingene an hos Norwegian. Den 30. oktober begynder selskabet således at flyve to gange om ugen mellem Manchester og Gran Canaria. To dage senere åbner selskabet en rute mellem Manchester og Tenerife. Samme dag, den 1. november, klippes snoren også til en ny rute mellem London Gatwick og Reykjaviks Keflavik-lufthavn på Island, som selskabet vil beflyve tre gange om ugen. I forvejen flyver fire andre selskaber mellem London og Reykjavik. Det er Icelandair, WOW Air, British Airways og easyJet.

Endelig så indvier selskabet fem dage før juleaften en rute mellem London Gatwick og den finske by Rovaniemi, hvor finnerne hævder, at julemanden bor.

Desuden har Norwegian tidligere annonceret, at man den 31. oktober åbner en rute mellem London Gatwick og Las Vegas. Det bliver selskabets ottende USA-rute fra London-lufthavnen.

I direkte clinch
Ruten til Keflavik bliver Norwegians anden rute til Island, da selskabet i forvejen flyver til Keflavik fra Oslo Gardermoen. Norwegian er ikke ene om at åbne en ny rute til Keflavik. Det har rigtig mange flyselskaber gjort de senere år, og nu melder endnu et selskab sig på banen.

Det er Finnair, der fra 11. april næste år begynder at flyve mellem Helsinki og Keflavik fire gange om ugen. Desuden vil britiske Thomson Airways flyve to gange om ugen mellem East Midlands og Keflavik fra 25. januar til 8. marts næste år.

SAS åbnede tidligere i år en rute mellem Københavns Lufthavn og Keflavik, og gik dermed i direkte clinch med de to islandske flyselskaber Icelandair og WOW Air. I forvejen fløj SAS mellem Oslo og Keflavik.

Mere end 25 procent
I år kom spanske Vueling, estiske airBaltic og tjekkiske CSA til vulkanøen. Desuden flyver selskaber som British Airways, Transavia, easyJet og NIKI fra Europa, mens Delta Air Lines har en sommerrute fra USA som supplement til Icelandair og WOW Airs net af ruter til USA og Canada.

Keflavik-lufthavnen var i 2015 Nordens syvendestørste lufthavn med over 4,8 mio. passagerer. Det var en fremgang på mere end 25 procent i forhold til 2014, hvor lufthavnen var Nordens 10. største.

 

 

Relaterede artikler:

Nordens 20 største lufthavne i 2015

Tre nye ruter til Island

Endnu et flyselskab til Island

Flyselskaber strømmer til Island

Stor vækst og fremrykket udbygning i Keflavik