Norwegian Dreamliner-fly i London Gatwick Airport (Arkivfoto: Gatwick/PR)

Norwegian ansøger om 63 internationale ruter

Norwegian har ansøgt de argentinske myndigheder om tilladelse til at operere på 63 internationale ruter til og fra Buenos Aires, heraf 14 europæiske byer.

Onsdag den 6. september er der møde i det argentinske transportministerium. Her skal det besluttes, hvilke flyselskaber, der skal have tildelt koncession til at operere på en række lokale, regionale og internationale flyruter.

En af ansøgerne er Norwegian Air Argentina, og nordmændene har haft det helt store verdenskort fremme og ansøgt om at få tilladelse til at betjene et væld af destinationer i og udenfor verdens ottendestørste land målt på areal.

Således har Norwegians argentinske datterselskab søgt om tilladelse til at operere på 63 internationale ruter fra den argentinske hovedstad Buenos Aires. Heriblandt er der ansøgt om 14 ruter til europæiske destinationer, og blandt disse er Barcelona, Istanbul, København, London, Málaga, Madrid, Milano, Moskva, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Zürich.

Det er lidt overraskende, at Norwegian vælger Istanbul, Moskva, Prag og Zürich, da der er tale om destinationer, der indtil videre ikke har været i kikkerten for flyselskabets langdistanceoperationer. Til gengæld kan man undre sig over fraværet af europæiske storlufthavne i Amsterdam, Frankfurt og München.

Til de europæiske destinationer har Norwegian ansøgt om at flyve to gange om ugen, dog med den undtagelse af man ønsker at betjene Barcelona, Madrid og Rom tre gange ugentligt, mens der er ansøgt om daglig flyvninger til London.

Både Airbus og Boeing
Udover ruterne til Europa, har Norwegian også ansøgt om tilladelse til at flyve på en række regionale ruter til destinationer i Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay samt Venezuela. Herudover er der også søgt om rutetilladelser til Caribien, USA, Sydafrika og Australien.

Fra Buenos Aires er der søgt om 34 indenrigsruter og 63 internationale ruter. Córdoba i det centrale Argentina vil Norwegian flyve på 17 indenrigsruter samt 13 internationale ruter. Der er også søgt om muligheden for at flyve på tre internationale ruter fra Mendoza samt seks indenrigsruter, og fra Rosario ønsker man ligeledes at kunne flyve på en international rute samt tre indenrigsruter. Endelig er der søgt på fem indenrigsruter fra Salta samt yderligere 10 ruter fra andre lokationer i Argentina. Samlet har Norwegian Air Argentina søgt om tilladelser til 155 ruter.

Samtidig med ansøgningen skal flyselskaberne også angive, hvilke flytyper de vil benytte i forbindelse med de planlagte ruter. Her har Norwegian også taget en helgardering, og selskabet nævner Boeing 787-8/9, Boeing 737-800, Boeing 737 MAX 8 samt Airbus A321neo LR.

Såfremt tilladelsen bliver givet, vil Norwegian have mulighed for at operere på ruterne uden begrænsninger for i en periode på 15 år.

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner booking af Argentina-flyvninger

Norwegian vil flyve fra Argentina til Danmark

Norwegian-bestyrelse godkender Argentina-projekt

Norwegian: 70 fly i Argentina

Startskuddet er gået til Norwegian i Argentina