Piloterne på et fly fra det argentinske flyselskab Austral filmer et fyrværkerishow under en landing i Buenos Aires. Foto: Twitter

Piloter suspenderet for at filme fyrværkeri

To piloter hos det argentinske flyselskab Austral er blevet suspenderet, efter de på en finale til Buenos Aires begge fjernede blikket fra instrumenterne og filmede et fyrværkerishow.

Onsdag i sidste uge fandt en ganske usædvanlig og yderst opsigtsvækkende episode sted i Argentina.

En Embraer ERJ-190 fra Austral Líneas Aéreas – et argentinsk datterselskab til Aerolíneas Argentinas – var under indflyvning til Buenos Aires efter en indenrigsflyvning i Argentina. Flyet var på finale –altså få minutter før landing – da de to piloter i cockpittet fik øje på et stort fyrværkerishow over Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, der også kendes som River Plate Stadium med plads til 70.000 tilskuere.

Herefter viste det sig, at begge piloter – ikke bare én af dem – blev lidt for begejstret over fyrværkeriet. De fandt hurtigt deres mobiltelefoner frem og begyndte at filme showet, der var cirka 400 meter fra flyets glidebane mod landingsbanen. Flyet var på autopilot, og i videoen ses det tydeligt, at begge piloter var fuldt optaget af optrinnet på landjorden, mens den forestående landing hastigt nærmede sig.

Skal redegøre for spaktakulær opførelse
Videoen, der kan ses nederst i artiklen, af de fyrværkeri-begejstrede piloter spredtes på de sociale medier, og de kan nu se frem til at skulle redegøre deres ageren i cockpittet over for deres arbejdsgiver. Austral vil foretage en undersøgelse, men ifølge kilder i selskabet er det usandsynligt, at piloterne vil blive sanktioneret. Det skriver Aviation24.be.

Fyrværkerishowet er en tradition før hver kamp på River Plate Stadium, hvor Buenos Aires’ traditionsrige fodboldhold River Plate spiller sine kampe. Den aften med det omtalte fyrværkeri var dog en lidt anderledes aften. Her spillede River Plate mod lokalrivalerne fra Boca Junoirs i semifinalen i den sydamerikanske turnering Copa Libertadores. En kamp, River Plate i øvrigt vandt 2-0.

Austral Líneas Aéreas er et argentinsk indenrigsflyselskab – det næststørste efter Aerolíneas Argentinas. Flyselskabet råder over 26 styk af den brasilianske Embraer ERJ-190, som er den eneste flytype i selskabet. Austral opererer i øjeblikket til 22 destinationer i Argentina.

I videoen herunder fra Twitter ses det, at begge piloter har mobiltelefonen fremme for at forevige fyrværkeriet over stadionet i Buenos Aires:

Relaterede artikler:

Kaptajn suspenderet efter stewardesse-besøg i cockpittet

Piloter i slagsmål i cockpittet

Piloter sov samtidig i cockpittet