Boeing 737 MAX 8-flyet fra Norwegian i Shiraz International Airport (Foto: CANN)

Norwegian-fly sikkerhedslandet i Iran

En Boeing 737 MAX 8 fra Norwegian er fredag formiddag sikkerhedslandet i det sydvestlige Iran efter motorproblemer på en flyvning fra Dubai.

Fredag formiddag måtte en Boeing 737 MAX 8 fra Norwegian foretage en sikkerhedslanding i Shiraz International Airport som følge af problemer med en af flyets to motorer.

Flyet med rutenummer DY1933 forlod Dubai International Airport fredag  kl. 11.11 lokal tid og havde Oslo som destination. Der var knap en times forsinkelse ved afgangen fra den store lufthavn i De Forende Arabiske Emirater.  Lidt mere end en time inde i flyvningen, måtte flyet i en flyvehøjde på 32.000 fod vende om og søge mod Shiraz International Airport, da der var opstået problemer med den ene motor.

Ifølge The Aviation Herald fik piloterne en indikation af lavt olietryk på venstre motor, der efterfølgende blev lukket ned, Herefter blev der i henhold til forskrifterne søgt mod nærmeste lufthavn for landing. Boeing-flyet satte uden dramatik hjulene på den 4.275 meter lange bane 29L i Shiraz fredag middag kort efter kl. 12.00 lokal tid.

Ekstra fly skal hente passagerer hjem
Ombord på flyet var 180 passagerer og seks besætningsmedlemmer, og de får sig uden tvivl en ekstraordinær oplevelse med den ufrivillige landing i den islamiske republik.

Strandede passagerer fra Norwegian-flyet i lufthavnen i Shiraz. (Foto: CANN)

“Passagererne befinder sig nu i terminalen og får mad og drikke. De har det efter omstændighederne godt. Vi har et iransk kabinemedlem fra, der taler farsi, så det er meget heldigt i denne situation,” siger Andreas Hjørnholm, kommunikationschef hos Norwegian i Danmark, til CHECK-IN.dk.

Det varer nok en rum tid, inden flyet atter kan komme i luften, da der angiveligt ikke er flymekanikere i Shiraz, der kan vedligeholde et topmoderne amerikansk Boeing-fly, og reservedele findes heller ikke i regionen som følge af den amerikanske embargo mod Iran.

“Jeg forventer, at vi kan sende et fly til Shiraz senere i dag, så det vil være muligt at hente de strandede passagerer hjem,” forklarer Andreas Hjørnholm.

Det var Boeing 737 MAX 8-flyet med registreringen LN-BKE, der måtte sikkerhedslande i den iranske lufthavn. Flyet blev leveret til Norwegian den 29. oktober i år og er således under to måneder gammelt.

Opdatering:

Fredag eftermiddag kl. 14.55 lettede en Boeing 737-800 (LN-DYG) fra Oslo Lufthavn med kurs mod Shiraz for at bringe de 180 passagerer og seks besætningsmedlemmer tilbage til Norge. Dette fly ankom til Oslo lørdag aften kort før kl. 19.00 med næsten 29 timers forsinkelse.

Efter 72 timer har Boeing 737 MAX 8-flyet endnu ikke forladt Shiraz.

 

Relaterede artikler:

Fløj to timer på én motor

Dreamliner atter i luften efter sikkerhedslanding

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter