Rio de Janeiro (Foto: Mario Roberto Durán Ortiz | GNU Free Documentation License 1.2)

Norwegian kigger på Brasilien

Repræsentanter fra Norwegian skal i marts mødes med de brasilianske luftfaftsmyndigheder med henblik på at ekspandere i landet.

Endnu inden Norwegian har sendt det første fly i luften i Argentina, har selskabet planer om også at ekspandere i Brasilien. Det skriver Bloomberg News på baggrund af en en artikel i den brasilianske finansavis Valor Econômico.

Ifølge det brasilianske medie skal repræsentanter fra Norwegian i næste måned mødes med det brasilianske transportministerium og ANAC (Agência Nacional de Aviação Civil, red), der er landets civile luftfartsmyndigheder.

Det fremgår ikke af artiklen, hvad Norwegian konkret ønsker at foretage sig i Brasilien, der er verdens femtestørste land målt på areal samt det sjettestørste i verden i forhold til befolkningstal.

Indtil videre har Norwegians argentinske datterselskab Norwegian Air Argentina fået de argentinske myndigheders tilladelse til at flyve på i alt 13 ruter mellem Argentina og Brasilien.

Hård konkurrence i Brasilien
I modsætning til Argentina har Brasilien et meget veludviklet og konkurrencepræget luftfartsmarked. Udover det store oneworld-selskab LATAM Airlines, der er Sydamerikas største, er der også betydende lavprisflyselskaber i landet, der har i alt 210 millioner indbyggere.

Der er således Azul Brazilian Airlines og Gol Transportes Aéreos som mulige hovedkonkurrenter i markedet, så Norwegian kan ikke forvente at få ligeså let spil, som det kan være tilfældet i Argentina.

Brasilien har også et par relativt store luftfartskonkurser i historien. Den 20. juli 2006 måtte Star Alliance-selskabet VARIG således opgive at flyve videre efter næsten 80 års drift. Kun få år tidligere – i december 2001 – måtte TransBrasil indstille driften, og det var dengang Brasiliens tredjestørste flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Norwegian sikrer sig argentinsk driftstilladelse

Første fly til Norwegian Air Argentina

Minimumspriser udfordrer Norwegian i Argentina

Norwegian: 70 fly i Argentina

Norwegian får argentinsk konkurrent