Norwegian Dreamliner-fly i London Gatwick Airport (Foto: Gatwick/PR)

Norwegian overvejer nedskæringer på London-base

Norwegian har indledt forhandlinger med fagforeninger for piloter og kabinepersonale om nedskæringer på basen i London. Det er dog kun personale på de europæiske ruter, der berøres.

Norwegian overvejer at afskedige piloter og kabinepersonale på selskabets base i London Gatwick-lufthavnen og har indledt forhandlinger med medarbejdere og fagforeninger. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Disse hidtil usete omstændigheder, som vi nu befinder os i, kræver, at vi gennemgår London Gatwick-basen i overensstemmelse med de nuværende forretningsbehov og de dermed forbundne omkostninger fremover,” siger Norwegian i en meddelelse med henvisning til coronakrisen.

”Vi er gået i forhandlinger med vores kollegaer og fagforeninger med base i England og vil søge at finde fælles løsninger og undgå afskedigelser,” meddeler flyselskabet.

Kun europæiske ruter berøres
Norwegian driver både kort- og langdistanceruter ud af London Gatwick, og det er udelukkende de 259 kabineansatte og piloter på de korte ruter – altså ruter i Europa – som kan blive berørt af afskedigelser, oplyser Norwegians danske kommunikationschef Andreas Hjørnholm til CHECK-IN.dk.

Norwegian-ruterne mellem Skandinavien og London Gatwick opereres i øvrigt af selskabets norske personale og påvirkes derfor heller ikke.

Norwegian-basen i Gatwick omfatter i alt 1.142 piloter og kabineansatte, hvoraf hovedparten flyver på ruterne til USA. I øjeblikket opererer Norwegian dog ikke nogen langruter. Ifølge selskabet bookingsite er den tidligste afgang til USA 28. marts 2021 – altså starten på sommerprogrammet næste år, hvor der bliver forbindelse til seks destinationer i USA fra London Gatwick.

Som CHECK-IN.dk skrev i begyndelsen af september tyder alt på, at Norwegian har udskudt genstarten af de transatlantiske ruter fra december i år til marts næste år, selv om selskabet ikke officielt har bekræftet dette.

Stor Norwegian-vækst i Gatwick
Norwegian har fløjet til London Gatwick i mange år og har siden 2014 opbygget en stor langrutebase i lufthavnen, hvor selskabet på et tidspunkt havde ruter til over 12 destinationer i USA samt til Singapore og Buenos Aires.

Det norske flyselskab stod sidste år for 12 procent af sædekapaciteten i London Gatwick-lufthavnen ifølge luftfartsanalysefirmaet anna.aero. Norwegian udbød i 2019 i alt 6,4 millioner sæder på Gatwick-ruterne – heraf 2,1 millioner på ruterne til USA.

Samlet set er Norwegians sædekapacitet på Gatwick-ruter mere end seksdoblet på under 10 år.

 

Relaterede artikler:

Udsættelse af Norwegian-ruter til USA

Norwegian genåbner langruter fra december

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter