Norwegians koncernchef Bjørn Kjos fremviser selskabets argentinske AOC (Foto: Norwegian | Creative Commons)

Norwegian sikrer sig argentinsk driftstilladelse

Driftstilladelsen er på plads for Norwegian Air Argentina, og nu kan selskabet forfølge målet om at få første fly på vingerne i slutningen af maj.

Det første argentinske lavprisflyvning er blevet gennemført i denne weekend. Det er selskabet Flybondi, der sendte et Boeing 737-800 i luften fra basen i Cordoba.

Men Norwegian Air Argentina (NAA) er lige i hælene på den argentinske lavprisdebutant. Således landede det første Norwegian-fly den 15. januar i Ezeiza-lufthavnen i Buenos Aires, hvor det skal gøres klar til driftsstart i løbet af foråret. Samtidig kunne det argentinske Norwegian-selskab i fredags sikre sig sit Air Operators Certificate (driftstilladelse, red.), således at vejen nu er banet for den store Argentina-satsning.

Med driftstilladelsen på plads kan NAA fortsætte arbejdet med at opbygge sin administration med de nødvendige og myndighedspålagte funktioner i Buenos Aires, og NAA ventes at kunne få det første fly på vingerne i slutningen af maj.

“Det her er en ny milepæl for Norwegian. Godkendelsen indebærer, at vi snart kan tilbyde argentinerne billige flybilletter i nye, bekvemme fly,” siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Op til 12 fly i 2018
I første omgang prioriterer Norwegian at flyve fra Buenos Aires til Córdoba, Mendoza, Ushuaia, Salta, Tucumán og Iguazú, men det er planen, at der skal flyves på langt flere ruter,  hvilket indebærer både indenrigs- og udenrigsflyvninger.

“Norwegian har fået en fin modtagelse af myndighederne i Argentina, som vil have mere konkurrence på markedet. Nu kommer der fuldt fokus på at tilbyde rimelige flyrejser til millioner af passagerer, hvilket kommer til at bidrage til at skabe nye arbejdspladser, økonomisk vækst og øget turisme, siger Ole Christian Melhus, der er administrerende direktør i Norwegian Air Argentina.

NAA forventer inden årets udgang at beskæftige mellem 10 og 12 fly af typen Boeing 737-800, der alle vil være indrettet med 189 sæder i Sky Interior-kabiner og med WiFi installeret.

 

Relaterede artikler:

Argentinsk lavprisflyselskab i luften om 10 dage

Første fly til Norwegian Air Argentina

Minimumspriser udfordrer Norwegian i Argentina

Norwegian: 70 fly i Argentina

Norwegian får argentinsk konkurrent