Jacob Schram, koncernchef i Norwegian. (Foto: Norwegian | PR)

Ny koncernchef med stor international erfaring

Norske Jacob Schram, der er uddannet fra Handelshøjskolen i København, bliver fra den 1. januar 2020 ny koncernchef hos Norwegian.

Selvom det allerede var planen, at Norwegians grundlægger Bjørn Kjos skulle træde tilbage i løbet af 2019 eller 2020, så kom det som en overraskelse for de fleste, da selskabet den 11. juli måtte melde ud, at koncernchefen og stifteren øjeblikkeligt trak sig tilbage.

Derfor har det også taget noget tid at få en afløser på plads, og selvom det i starten kunne se ud som om, at vicekoncernchef Geir Karlsen stod i en gunstig position til at overtage ledelsen af det norske lavprisflyselskab, så var det tydeligt, at der nok mere var brug for en efterfølger med tung ledelsesmæssig bagage fremfor en direktør, der var stærk på det økonomiske og finansielle område.

I dag kunne den nye koncernchef så præsenteres, og det blev den 57-årige Jacob Schram, der sætter sig til rette i chefstolen den 1. januar 2020.

”Jeg er meget tilfreds med at kunne meddele, at vi i dag har ansat Jacob Schram som ny koncernchef i Norwegian efter en grundig søgeproces. Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaber, tydelige kundeorientering og evne til at skabe værdi er netop, hvad Norwegian har brug for, nu hvor selskabet går over i en ny fase, hvor væksten aftager, og hvor vi fokuserer på lønsomhed. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Jacob Schram og resten af ledelsen i Norwegian. Sammen skal vi videreudvikle selskabet og fortsat skabe forbedringer til vores kunders, medarbejderes og aktionærers bedste,” siger bestyrelsesformand i Norwegian Niels Smedegaard.

Stor international erfaring
Jacob Schram, der er norsk statsborger, men har en mastergrad i økonomi fra Handelshøjskolen i København, har 30 års erfaring fra store internationale selskaber.

Oprindeligt har Jacob Schram en baggrund fra McKinsey og McDonalds, og i 1996 tiltrådte han i Statoil for at skabe en stærkere profil mod detailmarkedet. Som koncernchef for Statoil Fuel & Retail var han med til at børsnotere selskabet i 2010, og han var sidenhen ansvarlig for den globale rebranding af Statoil som Circle K.

I 2012 blev Statoil Fuel & Retail købt af den canadiske dagligevarekoncern Couche-Tard, og her fik Jacob Schram rollen som koncerndirektør for Europa og en plads i koncernledelsen i Canada. En rolle som han varetog frem til 2018.

”Norwegian har skrevet luftfartshistorie, og det er en ære at blive udnævnt til koncernchef i dette selskab. Luftfartsindustrien er præget af stærk konkurrence og uforudsete hændelser, men frem for alt er luftfarten helt afgørende for rigtig mange mennesker. Jeg ser frem til at bruge mine erfaringer til at bygge videre på det grundlag, Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten af Norwegian-ledelsen har skabt sammen med dygtige medarbejdere i selskabet. Min vigtigste opgave fremover vil være at bringe Norwegian tilbage til lønsomhed og yderligere cementere positionen som en stærk aktør i international luftfart,” lyder det fra den kommende koncernchef.

Geir Karlsen fortsætter som finansdirektør og vicekoncernchef i Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Bjørn Kjos stopper som koncernchef i Norwegian

Norwegian udnævner vicekoncernchef

Har indledt jagten på en ny Norwegian-koncernchef