En Sukhoi Superjet 100-95 fra det russiske flyselskab Aeroflot. Foto: Anna Zvereva

Ny Aeroflot-destination i Skandinavien

Det russiske flyselskab Aeroflot introducerer sin allerførste regionale destination i Skandinavien. Den nye rute fra Moskva indvies i slutningen af oktober.

For første gang nogensinde er det største russiske flyselskab, Aeroflot, klar til at flyve til en regional lufthavn i Skandinavien.

Fra slutningen af oktober åbner Aeroflot således en ny rute fra hovedbasen i Moskvas Sheremetyevo-lufthavn og til Gøteborg Landvetter Lufthavn. Det melder det norske luftfartsforum Flyprat.

Ruten vil blive betjent med det russiskbyggede fly Superjet 100, og der er én daglig rotation mellem de to byer. Afgang fra Moskva er klokken 21.05 med ankomst klokken 21.40 i Gøteborg. Returflyvning er klokken 00.20 med ankomst klokken 04.45 i Moskva. Alt sammen lokale tider.

Nyt russisk jetfly
Det russiske fly, der skal operere på Gøteborg, hedder helt præcist Sukhoi Superjet 100. Det regionale jetfly er det første passagerfly, Rusland har udviklet siden Sovjetunionen blev opløst i 1991. Superjet 100 fløj første gang den 19. maj 2008.

Aeroflot har i øjeblikket 45 fly af typen Sukhoi Superjet 100-95 med yderligere fem i ordre. Der er plads til 87 passagerer – herunder 12 på Business Class.

Sheremetyevo International Airport, hvorfra Aeroflot vil flyve til Gøteborg, ligger 29 kilometer nordvest for Moskvas centrum. Lufthavnen håndterede knap 40,1 millioner passagerer i 2017, hvilket gør den til Ruslands travleste. Moskva har tre store internationale lufthavne – foruden Sheremetyevo ligger Domodedovo og Vnukovo også lidt uden for den russiske hovedstads centrum.

Fjerde skandinaviske rute
Den nye Aeroflot-rute bliver den fjerde destination i Skandinavien. I forvejen har selskabet to daglige rotationer mellem Moskva Sheremetyevo og henholdsvis Københavns Lufthavn, Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Alle afgange opereres med Aeroflots Airbus A320.

En anden hovedstad i Norden, finske Helsinki, har også dagligt besøg af Aeroflot. Det russiske flyselskab opererer tre gange dagligt mellem Moskva Sheremetyevo og Helsinkis Vantaa-lufthavn med enten Airbus A320 eller de førnævnte Sukhoi Superjet 100-95.

Skyteam-flyselskabet Aeroflot har efterhånden fået skabt sig et bedre ry, end det havde før i tiden. Selskabet er også vokset til i dag at have en flåde på i alt 243 fly og cirka 130 destinationer rundt om i det meste af verden.

 

Relaterede artikler:

Skandinavisk rute til Murmansk

Finnair øger overflygningskapacitet over Rusland

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Nye luftfartsforhandlinger med Rusland

Skandinavisk rutelukning til Rusland