Den nye bar i Finnairs Business Class Lounge i Helsinki Airport. Foto: Finnair

Ny Finnair-lounge i Helsinki Lufthavn

Finnair har åbnet ny Business Class Lounge i non-Schengen-området i Helsinki-lufthavnen. Loungen er sidste del stor opgradering og udvidelse med 200 ekstra siddepladser.

Finnair har åbnet sin nye Business Class Lounge i non-Schengen-området i Helsinki-lufthavnen. Den nye lounge i moderne nordisk design er sidste fase af en større opgradering og udvidelse af loungefaciliteterne i non-Schengen-området. I juni sidste år kunne Finnair byde sine passagerer velkommen til den første fase af opgraderingen med en ny Platinum Wing Lounge.

”Flere passagerer passerer gennem Finnairs hovedknudepunkt i Helsinki Airport, og det nye loungekompleks øger vores sædekapacitet og plads. Det nye kombinerede loungekompleks giver i alt 200 ekstra pladser i forhold til de lounger, som komplekset erstatter,” siger Karim Al-Soufi, der er direktør for Ground Experience i Finnair.

Enkelt nordisk design
Æstetikken i Finnairs nye loungekompleks er i tråd med det finske flyselskabs nye designsprog, der fokuserer på det nordiske med enkelhed, rene linjer, naturlige materialer og teksturer for at give en varmere og mere “menneskelig oplevelse”, som det udtrykkes i en pressemeddelelse.

Møbeludvalget inkluderer både moderne og klassiske designelementer fra anerkendte nordiske mærker med et tidløst design. Et eksempel herpå er den finske designer Eero Aarnios boldstole i indgangspartiet til loungen.

Bredt udvalg af mad
Loungen drives i samarbejde med det finske fødevarefirma Fazer, der står for at tilberede maden i et nyt åbent køkkenkoncept, som er koblet sammen med et dedikeret spiseområde i loungen.

Den roterende menu består af et valg mellem tre hovedretter med kød, fisk eller vegetarisk, samt seks salater og et bredt udvalg af desserter. Madudbuddet har fokus på det nordiske gennem en menu med lokale råvarer, som er i sæson.

En ny fuld service-bar er åben i loungens peak hours og tilbyder et forbedret udvalg af drikkevarer, inklusive premium-alkohol og specialkaffe. Der er endvidere flere drinksstationer fordelt over loungeområdet sammen med et “hurtigt kaffe”-område foran i loungen for passagerer, der har travlt.

Forskellige siddeområder
Den nye lounge er opdelt i en række mindre “lommer”, der er tilpasset forskellige kundebehov og aktiviteter. Jo længere ind i loungen, man kommer, desto mere stille og privat bliver den.

Loungen byder på flere forskellige siddemuligheder – lige fra åben banketstil siddepladser, som egner sig til grupper, til mere private solo-siddepladser. Et nyt familieområde med spil og aktiviteter er der også blevet plads til.

Der er stikkontakter ved næsten alle siddepladser, lydisolerede telefonbåse samt faciliteter til at udskrive fra pc eller lignende. Loungen har også fem nyrenoverede brusebadssuiter, som kan bookes via en touchscreen.

Åben fra klokken 5.30
Business Class Lounge er åbent hver dag fra kl. 5.30 til midnat. Loungen er tilgængelig for alle Finnair Business Class-kunder, Finnair Plus Gold-kortholdere samt Oneworld Sapphire-medlemmer, når afgangen er fra non-Shengen-området og betjenes og markedsføres af et oneworld-flyselskab.

Alle andre passagerer har mulighed for at købe adgang til loungen enten på forhånd eller i loungens reception.

 

Relaterede artikler:

Finnair klar med Premium Economy til USA

Finnair klar til stor flådefornyelse

Finnair havde vækst i første halvår