En Airbus A330-300 fra Finnair. (Foto: lasta29)

Finnair klar med Premium Economy til USA

I 2020 introducerer Finnair Premium Economy på selskabets Airbus A330, og de første destinationer med det nyindrettede fly bliver til USA.

En helt ny kabineklasse er undervejs hos Finnair.

Det nationale finske flyselskab kunne i mandags løfte sløret for, at selskabets kunder i fjerde kvartal næste år vil kunne booke billet til et sæde på Premium Economy på ruter til amerikanske destinationer. Det skriver Air Transport World.

Det finske selskab opererer i øjeblikket til seks amerikanske byer – herunder New York-JFK, Chicago, Miami, Los Angeles, San Francisco og Las Vegas. Sidstnævnte betjenes af oneworld-partnere. Det er indtil videre uvist, hvilke ruter der vil få den nye Premium Economy-kabine.

Det første fly, der får den nye kabineklasse, bliver en Airbus A330-300, og alle fly af denne type vil få installeret Premium Economy frem til 2022.

En arbejdsgruppe i Finnair er i gang med at undersøge, hvilken konfiguration de nyindrettede A330-fly skal have. Finnair råder over otte A330-300, og flyene har to forskellige kabinekonfigurationer. Den ene version har ialt 263 sæder, mens den anden har 289. Economy Class-kabinen er indrettet med en 2-4-2-sædekonfiguration.

Vil overgå konkurrenternes Premium Economy
Begge A330-versioner har plads til 40 passagerer på Economy Comfort, som er en form for Premium Economy med placering i den eksisterende Economy Class-kabine. Economy Comfort har ekstra benplads, og passagererne får udleveret bekvemmelighedsudstyr og støjdæmpende hovedtelefoner. Herudover kan kunder på denne klasse nyde en times gratis WiFi.

Den nye Premium Economy hos Finnair bliver imidlertid en tand bedre end Economy Comfort og får sin egen kabine. Den vil ligne, men være bedre end konkurrenternes Premium Economy, lød det fra Andre Fish, Finnairs landechef i Storbritannien, Irland og Benelux-landene, ved en mediebriefing.

Finnair kan i første omgang ikke sælge billetter til Premium Economy på sædvanlig vis som et separat produkt. Først skal et minimum af fly – formentlig tre – konverteres til de nye kabiner. Indtil da må Finnair sælge Premium Economy-billetter som tillægsydelser, skriver Air Transport World.

Andre Fish forventer, at kunderne i Premium Economy vil være fritidsrejsende, der vil give lidt ekstra for rejseoplevelse, samt forretningsrejsende der ikke har mulighed for at rejse på Business Class.

Finnair afslørede således planerne om det nye Premium Economy-produkt i forbindelse med en mediebriefing i London, hvor selskabet markerede den kommende åbning af helårsruten mellem Helsinki og Sapporo i Japan. Der bliver to ugentlige afgange med en Airbus A330-300, og det finske flyselskab forventer, at 60 procent af efterspørgslen på billetter vil komme fra britiske rejsende.

 

Relaterede artikler:

Japansk vulkanø bliver helårsdestination hos Finnair

Finnair klar til stor flådefornyelse

Finnair lancerer nyt business class-koncept