ATR 72-500 fra Finnair (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

Ny Finnair-rute til mindre estisk by

I slutningen af marts åbner Finnair en helårlig rute fra Helsinki til Tartu i det sydøstlige Estland. Det finske flyselskab vil flyve med ATR-fly op til to gange dagligt.

Finnair er klar med en ny rute ved begyndelsen af det kommende sommertrafikprogram i 2024.

Således oplyser det finske flyselskab, at det 31. marts i år åbner en helårsrute fra Helsinki til Tartu i det sydøstlige Estland. Der bliver to daglige flyvninger seks dage om ugen.

Tartu har i øjeblikket ingen flyruter, så Finnair bliver det eneste flyselskab i den lille lufthavn i Tartu, hvor der er en landingsbane på 1.800 meter. Flyvetiden mellem Helsinki og Tartu er cirka 40 minutter, og flyvningerne vil blive gennemført med tomotorede ATR-turbopropfly.

Der er afgang fra Helsinki klokken 13.50 og 23.55 med ankomst i Tartu henholdsvis klokken 14.35 og 00.40. På turen tilbage mod den finske hovedstadslufthavn er der afgang fra Tartu klokken 06.00 og 15.00 med ankomst i Helsinki klokken 06.40 og 15.40.

Ruten får støtte fra lokalt bystyre
Årsagen til, at Finnair åbner en rute til Tartu, er, at byen er europæisk kulturhovedstad i 2024. I den forbindelse forventes mange turister til byen, og det finske flyselskab har således vurderet, at der vil være efterspørgsel til to daglige afgange til byen.

Finnair har også tilrettelagt flyvetiderne sådan, at de passer med de fleste af flyselskabets europæiske, asiatiske og amerikanske destinationer fra hubbet i Helsinki. Ruten er en såkaldt PSO-rute, hvor det lokale bystyre i Tartu yder støtte til den.

I løbet af 2024 vil der blive afholdt over 300 arrangementer i Tartu i forbindelse med, at byen er europæisk kulturhovedstad.

Tartu er kendt som en universitetsby, der har i underkanten af 100.000 indbyggere. Byen er Estlands næststørste efter hovedstaden Tallinn, og Tartu regnes i det daglige for Estlands intellektuelle og kulturelle centrum.

Foruden den kommende rute til Tartu har Finnair også en forbindelse fra Helsinki til netop Tallinn. Ruten mellem disse to hovedstæder har op til 10 daglige afgange.

 

Relaterede artikler:

Estland: Vi vil have Airbus-fabrik

24 nye ruter til og fra finske lufthavne

Anbefaler salg af SAS-partneren Nordica