December er årets travleste måned i Laplands lufthavne. (Foto: Finavia)

24 nye ruter til og fra finske lufthavne

Flyselskaberne åbner i alt 24 nye ruter fra Finavias lufthavne i det nuværende vintertrafikprogram. Til og fra Lapland-lufthavne vil der blive udbudt ekstra 240.000 sæder denne vinter.

Rejsende til og fra finske lufthavne har – og får – en lang række nye ruter at vælge imellem i det nuværende vintertrafikprogram.

Således oplyser den finske lufthavnsoperatør, Finavia, at der i alt lanceres 24 helt nye ruter fra Finland til næsten udelukkende europæiske destinationer i vinteren 2023/24, der formelt begyndte 29. oktober.

”Hos Finavia samarbejder vi løbende med flyselskaber og vores regionale partnere for at sikre, at ruteudbuddet forbliver omfattende, og at Finland forbliver tilgængeligt. Den kommende vintersæson er et vidnesbyrd om dette langsigtede arbejde,” siger Petri Vuori, direktør for ruteudvikling hos Finavia.

Han tilføjer, at Finavias lufthavne i denne vinter vil forbinde Finland med over 130 destinationer rundt om i verden.

Stort rykind i Rovaniemi Lufthavn
Særligt lufthavnene i Lapland får masser af nye ruter, da i alt 18 af de 24 ruter åbnes fra de nordligste finske lufthavne. Og dermed vil der, når alle ruter er åbnet, være i alt 35 direkte internationale ruter fra Laplands lufthavne i denne vinter.

Flyselskaberne tilføjer ekstra 240.000 sæder på flyvninger til og fra Laplands lufthavne sammenlignet med vinteren 2022/23. Det er en stigning på 16 procent. Og særligt Rovaniemi Lufthavn får markant kapacitetsforøgelse med cirka 150.000 flere sæder.

Ryanair har indledt flyvninger til Rovaniemi fra Liverpool og Milano, og i december åbner EasyJet ruter til Rovaniemi fra fem byer: Edinburgh, Paris, London, Amsterdam og Napoli.

2. december omtales som ”superdagen” for ruteåbninger til Rovaniemi. Her byder Finavia velkommen til fire forskellige flyselskaber: Iberia åbner rute fra Madrid, Vueling fra Barcelona, Finnair fra Tromsø samt ny rute med Austrian Airlines fra Wien. Herudover åbner Eurowings en rute fra Berlin til Rovaniemi i januar 2024.

Air Baltic opruster i Tampere
I november åbner EasyJet ruter til Lapland-lufthavnen Kittilä fra henholdsvis Manchester og London Gatwick. I december og januar åbner Eurowings ruter fra Düsseldorf til henholdsvis Ivalo og Kuusamo, mens schweiziske Edelweiss åbner ruter fra Zürich til samme to destinationer i begyndelsen af februar næste år.

”Laplands turistsæson bliver rekordstor denne vinter. Dernæst vil vi se endnu nærmere på opbygningen af sommersæsonen i Lapland samt de muligheder, det giver regionen,” siger Petri Vuori.

Foruden de mange nye ruter fra Lapland er der også nye ruter fra Tampere i det nuværende vintertrafikprogram. Der er allerede åbnet ruter til Tallinn og Tenerife, mens der i december åbnes til Gran Canaria og Kittilä.

SAS åbnede en ny rute fra Helsinki til Oslo i slutningen af oktober, mens Lufthansa til december åbner en rute fra München til Oulu.

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage på nordisk hovedstadsrute

Økonomiske udfordringer hos finske lufthavne

Vueling åbner endnu en nordisk rute