Helle Boller, lufthavnschef i Vestjyllands Lufthavn i Stauning. (Foto: Privatfoto)

Ny lufthavnschef drømmer om indenrigsrute

Den 36-årige Helle Boller tiltræder den 1. februar som ny lufthavnschef i Vestjyllands Lufthavn i Stauning, hvorfra der tidligere var indenrigsflyvning til København.

Til marts er det 25 år siden, at der blev drevet ruteflyvning mellem Stauning (IATA lufthavnskode STA, red.) og København. En rute, der oprindeligt blev etableret af Cimber Air tilbage i 1967, men som efterfølgende i 1969 blev overtaget af Maersk Air, der befløj ruten frem til lukningen i slutningen af 1971. Sidenhen har Metro Airways, Midtfly, Business Flight Service, MUK Air og United Europe Airways forsøgt sig, men sidstnævnte måtte lukke i 1992.

Sidenhen har der ikke været ruteflyvning fra den lille vestjyske lufthavn, der ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune omkring 16 kilometer sydøst for Ringkøbing.

Men lufthavnen rummer alligevel en række aktiviteter, hvorfor der stadig skal være en lufthavnschef til at lede virksomheden. Den 1. februar tiltræder den 36-årige Helle Boller som ny lufthavnschef, og hun afløser Allan Jensen, der forlader skrivebordet og i stedet vil gå i lære som flymekaniker.

Helle Boller bliver dermed den tredje kvindelige lufthavnschef i Danmark, idet Anette Bendixen leder Esbjerg Lufthavn, mens Christina Dideriksen er chef for Bornholms Lufthavn.

“I mit nuværende arbejde med vækstpuljer i kommunen har jeg haft kontakt med den afgående lufthavnschef, som har præsenteret nogle spændende projekter. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg så jobopslaget, at det var lige noget for mig,” siger Heller Boller til CHECK-IN.dk.

I sin nye rolle som lufthavnschef år Helle Boller til opgave at udarbejde en ny strategi og målsætning for lufthavnen. Derfor vil hun først og fremmest kigge på, hvordan man kan vækste med de aktiviteter, der i lufthavnen lige nu, samt hvordan man kan udbygge markedet. Men samtidig drømmer lufthavnschefen om en indenrigsrute til København, hvis der kan blive opbakning til det.

“Kan vi få rutefly ud til lufthavnen, hvor det giver mening og der er forretning i det, er det hvad vi går efter. Der skal dog være opbakning til det og et forretningspotentiale. Det er ikke en af de ting, der står øverst på listen, så tiden må vise, om der er behov,” lyder det fra den kommende lufthavnschef.

Ikke ekspert i luftfart
Helle Boller har en uddannelse som cand. merc. med i bagagen, og hun kommer senest fra en stilling som udviklingskonsulent i ErhvervsVækstforum i Ringkøbing-Skjern Kommune, der også ejer lufthavnen. Tidligere har Helle Boller været ansat som projektmedarbejder i netværksorganisation Offshoreenergy.dk, trainee hos PricewaterhouseCoopers samt indkøbs- og lagerassistent hos GPV International.

Den nye lufthavnschef skal ifølge jobopslaget formulere en ny strategi og målsætning for lufthavnen og sørge for, at lufthavnen bliver markedsført udadtil. Herudover ligger personaleledelse samt videreudvikling af lufthavnens drift og service som hovedopgaver. Personaleledelse omfatter i første omgang to AFIS-operatører samt “nogle afløsere”.

“Jeg er ikke ekspert i luftfat, men i stedet vil jeg samarbejde med alle, der ved noget om det. Det er hvad, jeg vil bruge mine 100 første dage til at blive skarp på. Alt hvad jeg kommer til at gøre skal ske med opbakning fra de aktører, der er i lufthavnen i dag,” siger Helle Boller.

Vindmøller truer lufthavnen
En af udfordringerne kan meget vel blive af en mere alvorlig karakter. Virksomhederne Skovgaard Invest, Energicenter Nord og MHI Vestas Offshore Wind ønsker at opstille fire 200 meter høje testvindmøller nordvest for lufthavnen, Det vil kræve en særlig dispensation fra Trafikstyrelsen, hvis man skal undgå, at lufthavnen lukkes for andet end småfly, hvis vindmølleprojektet bliver en realitet.

“Vindmøllesagen er ikke afsluttet endnu. Det hele kommer an på, hvad man vil rent politisk. Nu har man ansat mig til at have fokus på at forsøge at udvikle lufthavnen. Der kommer i hvert fald ikke fire nye vindmøller, men man undersøger stadig mulighederne for to. Det bliver noget med at finde ud af, hvordan det kan undgå at begrænse driften i lufthavnen,” understreger Helle Boller.

Stauning Lufthavn, der også markedsfører sig som Vestjyllands Lufthavn, er et A.m.b.a. under Ringkøbing-Skjern Kommune med en kommunalt udpeget bestyrelse, hvor næstformand i teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen, er bestyrelsesformand. Lufthavnen blev åbnet den 11. september 1965 og anvendes blandt andet til erhvervsflyvning for områdets virksomheder.

Herudover har Danmarks Flymuseum hjemsted i lufthavnen, hvilket også er tilfældet med BenAir, der er beskæftiget med salg og vedligeholdelse af fly. Hvert år afholder lufthavnen endvidere et stort airshow, der tiltrækker omkring 5.000 gæster fra det meste af Jylland. Stauning Air Show afholdes i år den 5. august i 2017.

 

Relaterede artikler:

Kvinderne indtager chefposterne i lufthavnene

Museum søger hjælp til DC-9-redning

Dansk museum forbigået af SAS

38 kommuner ejer lufthavne