Qantas Airways Boeing 787-9 Dreamliner. Registrering VH-ZMD. (Foto: Qantas)

Ny nonstop-rute fra Europa til Australien

Qantas vil i sommeren 2022 flyve direkte fra Australien til Rom med en Boeing 787 Dreamliner. Flyselskabet har i forvejen forbindelsen til London, der er en af verdens længste ruter.

Kunderne hos Qantas vil fra juni næste år kunne flyve direkte fra Australien til Rom.

Det australske flyselskab har nemlig besluttet at åbne en rute fra Sydney til Rom med stop undervejs i Perth i det vestlige af landet. Ruten får tre ugentlige afgange fra 22. juni 2022 og er et resultat af stor efterspørgsel. Ruten er tilgængelig frem til 6. oktober og er dermed en sæsonrute i den europæiske højsommer.

Ruten vil blive betjent med en Boeing 787-9 Dreamliner, og kunderne vil kunne flyve videre til andre destinationer omkring Middelhavet og det sydlige Europa via Qantas’ netværkspartnere.

Italien er vigtigt marked
Qantas har oplevet øget efterspørgsel på flybilletter, siden grænserne blev genåbnet. Og derfor er flyselskabet begyndt at udforske nye destinationer.

”Italien er det største marked for os på det europæiske kontinent for folk, der besøger familie og venner fra Australien, og vi tror, ​​at kunderne vil elske at flyve direkte til en af ​​verdens store byer for at tilbringe tid med deres kære eller nyde Italien,” siger Alan Joyce, koncernchef i Qantas.

”Efter de sidste par års restriktioner er det et ideelt tidspunkt at puste nyt liv i vores internationale netværk, og vi vil fortsætte med at lede efter nye muligheder.”

Qantas forventer, at den nye Rom-rute vil lokke flere besøgende til det vestlige Australien. Det er imidlertid en sæsonrute, der ligger i den europæiske sommer, mens det omvendt er vinter i Australien.

Har ændret ikonisk London-rute
Den nye rute til Rom bliver Qantas’ anden rute til Europa og samtidig den første direkte rute mellem Australien og det europæiske fastland.

Qantas har i forvejen den ikoniske rute til London Heathrow – også kendt som Kangaroo-ruten – der har været lukket under coronapandemien. Ruten, der er en af verdens længste, åbnede dog igen i midten af november med en ændring. I stedet for at mellemlande i Perth på vejen mod London, gøres der nu i stedet stop i Darwin i det nordlige Australien.

Der er afgange fra både Sydney og Melbourne, og også på denne rute flyves der med en Boeing 787-9 Dreamliner. Qantas har oplevet en stor efterspørgsel på ruten, siden den blev genåbnet. Det samme er tilfældet med selskabets nye ruter fra Sydney og Melbourne til Delhi.

 

Relaterede artikler:

Qantas ændrer ikonisk Kangaroo-rute

Her er verdens længste flyruter frem til nytår

Første nonstop-flyvning fra Australien til Europa